TEBA
2022-11-14 11:09:18

Mutluluğu nerede bulurum?

Esen Mehmet

14 Kasım 2022, 11:09

Mutluluk genel olarak özlediğin bir şeyi elde etmenin, kalpten gelen spontane bir duygusudur. Başkalarının sevgisinden, onların güzel olan her şeyi yapma girişimlerinden ve hayatımıza gurur katmaktan kaynaklanabilir.

Mutluluk kavramı kişiden kişiye farklılık gösterir. Kimimiz tatmini zenginlik ve güçte, kimimiz ise acıdan uzak, istikrarlı bir yaşamda görür.

Mutluluğun ölçüsünün birçok şeyden etkilenmesi şaşırtıcı değildir. Ve bazen bu konuları kontrol etme kararı bize geri döner.

Elbette ilki ve en önemlisi kendini kabullenmek, güzel şeyler yapmak, en iyisini hayal etmek ve çizdiğimiz yoldan geri kalmamıza neden olan her duyguya meydan okumak. Hedef yoksa, o hedefi çizelim ve peşinden gidelim.

Başkalarını cesaretlendirmek yerine önce kendimizi cesaretlendirerek başlayalım. Etrafımızda olumsuz insanlar olursa tüm bunların olmayacağı kesin. Bu yüzden hayatımıza dahil edeceğimiz insan türünü seçmeliyiz. Çünkü tüm bunların, olumlu ya da olumsuz düşüncemiz üzerinde gerçek bir etkisi vardır.

Negatif ve buna sebep olan her şeyden uzak durmalıyız. Sonra içimizi araştırıp, nefesimizi tutan başka sebepler bulur muyuz diye. İçimizdeki korku putlarını kırarak başlayalım. Ve mucizeler yaratan evrenin yaratıcısı hakkında iyi düşünelim.

Dertlerimiz O'ndan gizlenmez. Ve sıkıntımızı gidermek onun için zor olmayacaktır.

Ve idrak edelim ki, bu putları kalbimizin arkasına koyan bizlermişiz ve onları ibadet ettik başarısızlığımızın nedeni olarak buna inandığımızda!

Bana gelince, mutluluğun ilk şartlarını Cenab-ı Hakka yakın olmaktan sonra, başkalarına yardım etmekte olduğunu görüyorum. Bu şekilde, umut semalarında uçma zevkinden beni çalan her şeyi kovma gücünü buluyorum ve daha iyi bir gelecek için hırs ve ardından kısmete memnuniyet.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.