TEBA
2023-08-09 17:52:00

Gelişen dünya düzeninde yer almak

Cüneyt Beyoğlu

09 Ağustos 2023, 17:52

Irak Türkmenleri, tarihi, kültürel ve ekonomik açıdan zengin bir mirasa sahiptir. Tarım, hayvancılık, sanayi ve turizm gibi sektörlerde yapılacak yatırımlar, ekonomik gelişmelerine yardımcı olabilir. Bu yatırımlar için devlet desteği önemlidir. Küçük işletmeleri destekleyerek, ekonomiyi canlandırmak olasıdır. Turizm sektörünü hareketlendirmek amacıyla, tarihi ve turistik yerlere enerji verilmelidir. Irak Türkmenleri'nin ekonomik gelişmesi, ülkenin huzurlu ve gelişmiş bir geleceğine katkı sağlayacaktır.

Bugünün dünyası, sürekli bir değişim ve güncelleme içindedir. Bu nedenle, sadece günceli takip etmek değil, aynı zamanda geleceği de önceden planlamak önemlidir.

Dijitalleşmenin hız kazandığı günümüzde, yapay zeka, blok zincir, bulut teknolojileri gibi yenilikler, yeni iş modelleri ve yeni bir geleceği de beraberinde getiriyor.

Yapay zeka, robotik, nesnelerin interneti gibi teknolojik yenilikler, iş dünyasını ve toplumsal yaşamı değiştiriyor. Başarılı olmak için yenilikleri takip etmek önemlidir.

Ülkeler arası ticaret artarken, ortaklaşa projeler ve iş birlikleri de önem kazanıyor.

Irak Türkmenleri’nin gelişen dünya düzeninde yer alması elzemdir. Bölgemizin gelişimi için tarım ve hayvancılık sektörüne yatırım yapılması, sanayi sektörünün geliştirilmesi, turizm sektörünün canlandırılması, pazarlama altyapısının güçlendirilmesi ve birçok yenilik ve proje yaparak Türkmeneli'nin gelişmesine katkı sağlanmalıdır.

Yeni kalkınmalar hayata geçirerek yurt dışına göçün önüne geçebiliriz ve üniversiteden mezun olan gençlerimizi Türkmeneli'de birçok alanda istihdam edebiliriz.

Sadece siyasetle toplumların önü açılmaz, ekonomi ve teknolojide de ciddi atılımlar yapılması lazım.

Ekonomi ve teknoloji alanlarında kendimizi geliştirirsek, siyasi ve askeri alanda da gelişmemizin önü açılacaktır.

Böylece Türkmeneli'nin gelişim, kalkınma ve refah seviyesini yükseltebilir, bağımsız Türkmeneli için ciddi mesafe kat etmiş olacağız.

Türkmeneli toprağının tarihi binlerce yıla dayanmaktadır. Telafer’den Mendeli'ye kadar il, ilçe, köy ve kasabalarımızın nerdeyse tamamında tarihi eserlerimiz mevcut. Bölgelerimizin bir an önce turizme kazandırılması elzemdir. Yapılacak bu atılımlar bölge halkı için ciddi bir ekonomik kaynak oluşturarak bölge halkının diğer bölgelere göç etmesine engel olunabilir.

Güçlü ve bağımsız olmak için gelişen dünya düzeninin her alanında kendimizi yetiştirmemiz gerekli. Bunun için bilinçli, ehliyetli ve liyakatli nesiller yetiştirmemiz şarttır.

Unutmayalım ki sorunların, sıkıntıların ve eksiklerin farkında olmak çözümün yarısıdır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.