TEBA
2023-02-24 15:58:18

Dünyada Neler Oluyor?

Abdulkadir Hacıoğlu

24 Şubat 2023, 15:58

Son yıllarda dünya nüfusunun büyük ölçüde arttığı ve bu dünyadaki insanlar için tehlike çanlarının başlangıcı olarak birçok spekülasyonlara tanıklık ettik.

Dünya nüfusunun 8 milyarı aşması dünya için çok ağır bir yük olduğu için birçok teori komplolarını özellikle internet üzerinden duymaya başladık. Dünya nüfusunun arttığı doğru. Ancak şu var ki hepimizin doğup büyüdüğü ailelerin sahip olduğu fert sayısı, o fertlerin kurduğu ailelerin fert sayısından daha az.

Hayat lüksünün yükselmesi doğumun kontrollü olmasına yol açmıştır. Artık bir çocuk yetiştirmek eskisi gibi kolay değildir. Dünya nüfusunun artmasının başlıca nedenlerinden biri insanların ömürlerinin eskisine kıyasla daha da uzamasıdır. İnsanlar artık daha sağlıklı beslenmeye çok itina ediyor. Bunu yanında da bundan 100 sene önce ölümcül hastalıklar artık ölümcül sayılmıyor. Tıp ve teknolojinin gelişmesi birçok hastalığa çare bulunmasına yol açmıştır. En basit örnek ise bunda 100 sende önce değil 30 sene önce ölümcül virüs olan AİDS artık ölümcül değildir.

Dünya nüfusunun artmasını önleye 3 temel unsur vardır. Birincisi savaşlar, ikincisi salgın hastalıklar ve üçüncüsü ise doğal afetler.

Bunlar her zaman insanların büyük ölçüde ölümüne yol açan faktörlerdir. Peki son 3 yıl içerisinde bu 3 temel faktörün üst üste meydana gelmesi hiç aklında soru işareti yaratmadı mı?

2020-2021 dünyada korku saran ve milyonlarca insanın ölümüne neden olan Covid 19 daha bitmeden, 2022’de Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı ve beraberinde 3. Dünya Savaşı korkusu ve en son 2023’te başta Türkiye olmak üzere dünyanın bazı ülkelerinde peş peşe meydana gelen deprem felaketi. Peki bunlar bir tesadüf mü? Ya da dünya nüfusunu azaltma planın bir parçası mıdır? Bunları bize zaman gösterecek.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.