TEBA
2024-02-23 21:35:18

Yetmedi mi?

Necmettin Efendioğlu

23 Şubat 2024, 21:35

Bugün Ankara’da CHP’nin Mamak Belediyesi başkan adayı Veli Gündüz, çarşı ziyaretleri esnasında iki Telaferli çocuk hakkında hoş olmayan yorumlarda bulundu. Sosyal medyada gündeme oturan olay çokça paylaşıldı.

Aslında CHP camiasında mevcut olan milliyetçi kesim neredesiniz? Atatürk'ün partisi adı altında ayrıca onun izinden gitmek şiarı ile “ömrüm ifa ederse Musul’u ve Kerkük'ü vatana katacağım..” gibi söylemler nerede kaldı? Bugün bu çizgi ve değerlerle bağdaşmayan bir tavır yaşandı esefle.

Ama biz bu duruma kızacağımıza önce kendimize ve Türkiye’de bulunan Türkmenlerin genel durumu ve vahametini dile getirmemiz gerekir.

Açık açık dile getirilmesi elzem oldu artık, Türkmen’i temsil edenler gelin halk ve sokak diliyle herkesin önünde konuşalım ama sadece Telaferlileri konuşalım bugün diğer Türkmeneli konuları değil, başka konular zamanı gelince yine konuşmaya hazırız.

Uzun zamandır Türkiye’de Telaferliler, her yerde genel anlamda hoş olmayan bir muameleyle karşı karşıya kalmaktadır. Bunun yanında son zamanlarda Türkiye genelinde duyduğuma ve söylemlere göre yüzlerce sebepsiz yere birçok tutuklama hadiseleri, ailelere haber verilmeden ani oturum izinlerinin iptalleri, hastanelerde bazı sağlık sigortası olmayan Telaferli Türkmenlere en yüksek fiyattan ücret belirterek borçlu durumuna düşmeleri (ki Irak Türkmenleri hariç tüm Türkiye’deki hastanelerde Türk soylular sağlık hizmeti indirimlerinden yararlanabiliyor ama Türkmenlere yok) sanki karşı bir hamle gibi durumlar yaşanmakta. Peki bu durumdan sorumlular size soruyorum bu sizin kusurunuz değil mi?

İçimi bitirip yiyen ve aklımda olan birkaç sorum daha olacak.

Ya özellikle de Türkiye’de bulunan diğer kurum ve kuruluşların da yıllardır Telaferli Türkmen’in temsil oranı niye yok?

Niye hep az?

Neden bu kadar görmemezlikten geliniyor, altında yatan şey nedir? Diğer Türkmenlerden neyimiz farklı, neyimiz eksik tahsil mi, asalet mi, cesaret mi, nüfus mu nedir?

Hatta çekinmeden diyebilirim ki işe yaramayan veya göstermelik olsun diye iki cümle yazamayan konuşamayan bir veya iki Telaferli sadece bir zamanlar önemli bir Türkmen kuruluşunda bulundu peki başka var mı, yok, peki neden?

Köklü kurumlarımızın ayıbı değil mi? Birçok tahsilli okumuş, yetişmiş Telaferli varken bunları almak kasıtlı mıydı, bilerek mi yapılıyor bunlar? Kim belirliyor neye göre kime göredir?!!

Türkiye’de Irak Türkmenlerini temsil eden ve önde gelen diğer Türkmen zatlar, kurum ve diğer kuruluşlar hepiniz özellikle Türkiye’de bulunan Telaferli hemşehirlerinize karşı kusurlarınız büyüktür, pasifsiniz, zayıfsınız, bölgecilik zihniyeti nereye kadar? Belli de oluyor çoğu kez ve hissediliyor yetmedi mi? Açık soruyorum ki beni bu şeklide soru sormaya mecbur ediyorsunuz niye başka bölgeden gelenler Türkmenler bu kadar sıkıntı yaşamıyor niye sadece Telaferliler bu durumda?

Sözüm ilgililere, sizler yıllardır Türkmen davasından faydalanıp Türkiye’de mevki makam sahibi oldunuz, çok sayıda mahfilde tabiri caizse duygu sömürüsü ve boş boğazlık ettiniz, Türkiye’nin samimiyetini çoğu kez kendi çıkarlarınız ve şahsi menfaatınız için kullandınız utanmadınız mı?

Yetmedi mi?

İster eski ister yeni Türkmen yöneticileri ve baki temsilcileri Türkiye’de ve Irak'ta başarısızlığınız ortada herkesin başarısızlığı ortada ve biliniyor artık yetmedi mi?

Dilsiz şeytan olmak nereye kadar içimden öyle bir haykırış geliyor ki “yazıklar olsun, haram olsun burnunuzdan çıksın” gibi cümlelerin söylemesini isterdim ama ne fayda!

Türkiye’de bu asil Türk Milleti ve devleti eminim her şeyden haberdar ve farkında ama insan bazen sorar ya 30 yıl oldu be bu kadar başarısız olmak yetmedi mi belli bir başarısız kesimin elinde bırakmak yetmedi mi? Ya herşey baştan yapılandırılsın ya her şey baştan silinsin ya da iptal edilsin her şey bitsin gitsin...

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.