TEBA
2022-12-30 17:40:39

Yeni yıl mı? Kutlama mı?

Abdulkadir Hacıoğlu

30 Aralık 2022, 17:40

Herkes çok heyecanlı, tüm hazırlıklar tamam, çünkü yeni yıl kutlanacak. Evin köşesinde plastik çam ağacı ve üzerine takılan ucuz lambalar. Evlerde baca olmadığı için boş çoraplar kapının önüne asıldı. Çünkü herkes uyurken Noel Baba bacası olmayan eve hırsız gibi girmek yerine çok kibarca kapıdan içeri gelecek ve hediyeleri verecek.

Kimileri ise barlarda, sokaklarda geri sayım yapmak için bekliyor yeni yıla girmeyi. Ne yazık ki memleketimizin insanları bunu yapmak üzeredir. Çocuklarımızın beynine Noel Baba sokuyorlar babalar ve anneler.

Noel Baba’ya inandığınız gibi bence vampir ve zombilere de inanmalısınız çünkü onlar da batının icat ettiği saçmalıklardan.

Dünyadaki insanların her yaşlanmasını kutlamasını bir aptallık ise bence bizim batı kültürün etkisi altında kalarak batılları taklit etmemiz çifte aptallık. Batılılar bizim Kurban Bayramımız ile alay ederken ya da kurban kesmemizi “vahşice” nitelendirirken ben neden onunun yıl başı kutlamalarını taklit edeyim? Bunu hiç anlayamadım. Halbuki onların hindi kesip yedikleri şükran günleri var. Onların kutsal bayramlarında hayvan kesip yemek günah değilken neden bizim kurban kesmemiz vahşice bir şey oluyor?

“Peki size mübah bize günah mı oluyor?” sorusunu batı dünyasından önce heyecanla yıl başı kutlamasını yapan Müslüman alemine yönlendirmek lazım.

Benim öyle bir düşüncem var bu konuda ve bunu sık sık dile getiriyorum, ne zaman batı dünyası benim Kurban Bayramımı kutlayıp, kurban kesip büyüklerinin ellerini öperse ben de o zaman Noel Baba kıyafetlerini giyip yılbaşını kutlarım.

Yeni yılı kutlamayanları kutluyorum.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.