TEBA

Yıllar sonra WhatsApp tasarımı değişiyor!

Yaşam

Mesajlaşma hizmeti denince akla gelen ilk uygulamalardan WhatsApp için arayüz küçük bir dokunuşla değişiyor.

WhatsApp, gerek güvenlik gerekse uygulamanın işlevi açısından sık sık güncelleniyor. Söz konusu güncellemeler genelde aylık olarak kullanıcılara ulaşırken, beta üyeleri, yani test kullanıcıları ise her hafta veya iki güne bir yeni bir özelliğin test edildiğini fark edebiliyor.

Son olarak WhatsApp’ın 21 yeni emoji için hazırlık yaptığı haberlerini görmüştük. Şimdi ise uygulama içerisinde, arayüzü ilgilendiren küçük bir dokunuş yapılıyor.

Genelde WhatsApp yeniliklerini önceden fark eden kaynaklardan Wabetainfo, yine WhatsApp’ın son yaptığı testi gözler önüne serdi.

Uzun süredir aynı kalan sohbet ekinin artık modasının geçtiğini söyleyebiliriz. Nihayet WhatsApp, geç de olsa bu alanda bir güncelleme üzerine hazırlanıyor. Yenilenen arayüz hem daha modern bir görünüm kazanırken, diğer yandan daha basit ve kullanışlı duruyor.

WhatsApp, görünüşe bakılırsa sohbet ekleri kısmını kullanıcının uygulamada daha iyi bir deneyim yaşaması için simge boyutlarını biraz daha küçültmüşe benziyor. Bu alanın küçültmesi elbette kullanıcıya olumlu yansırken, ilerleyen dönemde eklenecek diğer işlevlere de yer açacaktır diye tahmin ediyoruz.

Yeni simgeler şu anda Beta aşamasında ve halen test ediliyor. Wabetainfo, güncellemenin çok geçmeden genel beta sürümüne, daha sonra da herkese açık olarak yayınlacağını belirtiyor. Ancak bu süre bir veya iki ayı alacaktır.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.