TEBA

X'te beğeni ve paylaşım sayıları kaldırılıyor

Yaşam

Elon Musk, X sosyal medya platformunda beğeni ve paylaşım sayılarını göstermeyi bırakma planlarını açıkladı. Bu değişiklikle platformun daha düzenli görünmesinin amaçlandığı belirtildi.

Elon Musk, eski adı Twitter olan X sosyal medya platformunun, kullanıcıların sahip olduğu beğeni (like) ve paylaşım (repost) sayılarını göstermeyi bırakabileceğini söyledi.

ABD merkezli yatırım bankası Morgan Stanley'nin teknoloji, medya ve telekom konferansında konuşan Elon Musk, bunun gibi ayrıntıların gözükmesinin, platformun düzensiz ve karmaşık görünmesine neden olduğunu düşündüğünü söyledi.

Şu anda X'te bir gönderiye gelen beğeni ve paylaşım sayısı, söz konusu gönderinin alt kısmında yer alıyor. Aynı kısımda görüntülenme sayısı ve yorum sayısı gibi bilgiler de gözüküyor.

Eğer gerçekleşirse bu değişiklik, Musk'ın Ekim 2022'de satın aldığı X'te yapılan ilk değişiklik olmadığı gibi son da olmayacak gözüküyor. Hatırlanacağı üzere Musk, platformda yayınlanan bağlantılara ilişkin tüm makale başlıklarının da kaldırılacağını söylemişti bunun da sitenin estetiğini büyük ölçüde artıracağını savunmuştu.

Değişiklikler sonunda ekim ayında uygulamaya konuldu ancak Musk iki aydan kısa bir süre sonra karardan geri adım attı. Ünlü milyarder, 22 Kasım'da X'te paylaştığı gönderide makale başlıklarının "bir URL kartı görselinin üst kısmında" görüntüleneceğini belirtti.

Bir kullanıcı kendi kararından geri adım attığı için onunla dalga geçtiğinde ise Musk, "Hayır, başlık görselin üst kısmında yer alacak ve URL altta yer alacak. Bu dev, çirkin URL kartlarından nefret ediyorum." cevabını vermişti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.