TEBA

WhatsApp'ta çileden çıkaran eksiklik giderildi!

Yaşam

Meta’nın, yani eski adıyla Facebook’un anlık mesajlaşma platformu WhatsApp, Android’in ardından iOS cihazlar için de çok önemli bir güncelleme aldı. Bu güncelleme önemli derecede iyileştirmelere odaklanırken, getirdiği özelliklerle de kullanıcıları uzun süredir şikayet ettiği sorundan kurtardı.

Akıllı cihazların sayısı giderek artarken, sosyal medya kullanımı da paralel olarak daha fazla kullanıcıya ulaşıyor. Instagram, Facebook ve Snapchat sosyal medya denince akla ilk gelen isimler olurken, anlık mesajlaşma uygulamaları arasında ise WhatsApp lider konumda.

Uzun yıllar liderliğini kimseye kaptırmayan WhatsApp, milyonlara ulaşan kullanıcısıyla şu anda en popüler mesajlaşma uygulamaları arasında birinci. Meta’nın mesajlaşma platformu yeni güncellemeleriyle daha kullanıcı dostu hale gelirken, en son güncelleme ise iPhone kullanıcılarını çileden çıkaran bir sorundan kurtardı.

Popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, iPhone uygulamasında çok önemli bir güncelleme aldı. Kullanıcılar bu güncelleme sayesinde artık görüntülü arama sırasında resim içinde resim özelliği, yani PIP denilen önemli özelliği kullanabiliyor. Peki bu ne anlama geliyor?

WhatsApp’ın iPhone için güncellenen son sürümünde, görüntülü arama sırasında artık diğer uygulamaları da kullanarak çoklu görevi yerine getirebiliyor.

Geçen yıl Aralık ayında duyurusu yapılan özellik, iPhone kullanıcıları için beta olarak bir süredir test ediliyordu. Şimdi ise test aşaması tamamlanan özellik, App Store’da yayınlanan son güncellemeyle WhatsApp kullanıcılarına ulaşmaya başladı.

Yeni WhatsApp güncellemesi, App Store’da 23.3.77 sürüm numarasıyla yayınlandı. Resim içinde resim özelliğini kullanabilmek için uygulamayı görüşme sırasında simge durumuna küçültmeniz yeterli olacaktır. Arka planda diğer uygulamalarla zaman geçirirken, diğer yandan görüntülü görüşmenizi de sürdürebilirsiniz.

Sadece bu kadarıyla da bitmiyor. İşte WhatsApp’a gelen son güncellemeyle şu değişiklik ve yenilikler de iPhone’a geldi:

iOS Resim içinde Resim (PiP) desteğiyle, artık bir WhatsApp araması sırasında videonuz duraklatılmadan çoklu görev yapabilirsiniz.

Artık belgeleri gönderirken altyazı ekleyebilirsiniz.

Grupları tanımlamayı kolaylaştırmak için daha uzun grup konu ve açıklamaları için destek eklendi.

Artık kişiselleştirilmiş avatarlar oluşturabilir, bunları çıkartma veya profil fotoğrafı olarak kullanabilirsiniz. Özelliği kullanabilmek için Ayarlar > Avatar'a gidin.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.