TEBA

Twitter hesabınız silinebilir! 1,5 milyar hesap tehlike altında 

Yaşam

Twitter’in yeni sahibi Elon Musk, alan adında boşluk açılması için 1,5 milyar hesabın silineceğini duyurdu.

Twitter’in yeni sahibi Elon Musk, alan adında boşluk açılması için 1,5 milyar hesabın silineceğini duyurdu. Musk, bu hesapların niteliksiz ve tweet atılmayan hesaplar olduğunu aktardı. 

Twitter'ı 44 milyar dolara satın alan Tesla ve SpaceX'in sahibi Elon Musk, Twitter'da yaptığı değişikliklerle adından söz ettirmeye devam ediyor. 

"Twitter, yakında 1,5 milyar hesabın isim alanını boşaltmaya başlayacak" açıklamasını yapan Musk, silinecek isimlerin yıllardır girilmeyen ve etkileşimde bulunmayan hesaplar olduğunu söyledi. 

-"KARA LİSTE" SKANDALI 


Elon Musk, ayrıca Twitter’in kullanıcıların gerçek hesap durumunu gösterecek bir yazılım güncellemesi üzerinde çalıştığı bilgisini paylaşarak, “Böylece gizli hesap kısıtlama altında olup olmadığınızı, bunun nedenini ve nasıl itiraz edeceğinizi açıkça biliyor olacaksınız” dedi. 


Söz konusu listelerle beğenilmeyen twitlerin trend olmasının engellendiği, listeye dahil tüm hesapların ve hatta trend olan konuların görünürlüğünün aktif olarak sınırlandığı vurgulandı.

Paylaşılan 30 twit dizisinde iddialara örnekler verilirken, eski yönetimin tüm bu süreçte, aralarında tanınmış isimlerin de bulunduğu ilgili kullanıcılara herhangi bir uyarıda bulunmadığı, tüm bunları saklı şekilde yaptığı iddia etti. 

Musk, "Twitter Dosyaları" başlığı ile 3 Aralık’ta yaptığı ilk paylaşımda, şirketin eski yönetiminin 2020 başkanlık seçimleri öncesinde ABD Başkanı Joe Biden’ın ekibinin talebi üzerine Biden’in oğlu Hunter Biden'la ilgili çıkan haberleri sansürlediğine yönelik belgeleri ifşa etmişti. 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.