TEBA

Twitter'a 'Olumsuz oy' özelliği geliyor

Yaşam

Twitter, bazı kullanıcılar için hayata geçirdiği 'olumsuz oy' sistemini tüm kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor. Artık tweeti beğenmek yerine olumsuz oy kullanılabilecek.

Düşük oy verme seçeneği başlangıçta belirli bir grup web kullanıcısına verildi, ancak Twitter yakında özelliği iOS ve Android kullanıcılarına da genişleteceğini açıkladı. Kullanıcılar tweetleri beğenmek yerine olumsuz oy kullanabilecekler.

TRT Haber'de yer alan habere göre, Twitter, ‘downvote’yi daha çok kullanıcıların ilgili konudan alakasız yanıtlarda kullanacağı bir buton olarak görüyor. Bu nedenle tweetin aldığı toplam olumsuz oy sayısı herkese açık olmayacak.

Twitter, şu ana kadar deneyin sonuçlarının, kullanıcıların rahatsız edici veya alakasız buldukları yanıtları reddettiğini tespit ettiğini söyledi. Twitter, "Bu deney aynı zamanda, insanların görmek istemedikleri içerikleri işaretlemek için en sık kullanılan yol olduğunu da ortaya çıkardı." dedi.

Twitter'ın şu ana kadar vardığı sonuç, aşağı oylamaya erişimin "Twitter'daki konuşmaların kalitesini artırdığı" ve bu özelliğin sonunda siteye kalıcı bir ek olmak üzere mezun olabileceğini düşündürüyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.