TEBA

Şarj sorunu tarihe karışacak: Resmi onay alındı!

Yaşam

Akıllı telefonların şarj sorunu kullanıcıyı çileden çıkarırken, Japon merkezli teknoloji devi Sharp, devasa büyüklükte pile sahip telefonuyla karşımıza çıkacak. Söz konusu cihaz kritik bir virajı daha döndü.

Günümüzde kullanılan akıllı telefonların pek çoğu, en iyi performansı gösterse dahi pil tarafında kullanıcıyı memnun edemeyebiliyor. Ancak bunun arkasında yatan birçok neden var. Örneğin telefonu daha ince ve şık tasarımlı göstermek için mecburen pil tarafında biraz küçülmeye gidiyor.

Diğer yandan bazı akıllı telefon üreticileri de tasarımdan kısarak, bunu pil kısmına veriyor ve daha uzun vadede şarja sahip cihazlar ortaya çıkarıyor. Japon merkezli Sharp ise çok yakında devasa pil boyutuna sahip telefonuyla karşımıza çıkacak.

Geçtiğimiz yıl AQUOS R8 ve R8 Pro modelleriyle karşımıza çıkan Sharp, sırasıyla 4.570 ve 5.000 mAh kapasiteli pillere yer vermişti.

Ancak Japon üreticinin gizemli bir telefonu yolda ve bu telefon tam 7.240 mAh pile sahip olacak. Söz konusu modelin adı bilinmemekle birlikte kısa süre önce FCC (ABD Federal İletişim Komisyonu) onayından geçti.

Sharp’ın 7.240 mAh kapasiteli telefonun model numarasının APYHRO00327 olduğu bildirilirken, gücünü MediaTek’in Dimensity 700 işlemcisinden alması bekleniyor. Bu işlemci daha önce AQUOS Wish 3 modelinde de kullanılmıştı.

FCC verilerinde gizemli Sharp modelinin çift 3620 mAh pil kapasitesine sahip olduğu ve bunun toplamda 7240 mAh’e tekabül ettiği belirtildi. Buna ek olarak cihazın Wi-Fi 6 desteğiyle geleceği de yine aynı sertifikadaki bilgiler arasında.

TGRT Haber

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.