TEBA

Planlama Bakanlığı, genel nüfus sayımının ertelendiğini duyurdu

Yaşam

Irak Planlama Bakanlığı, bütçenin onaylanmasındaki gecikme ve zaman yetersizliğini gerekçe göstererek genel nüfus sayımının önümüzdeki yıla ertelendiğini duyurdu.

Irak Planlama Bakanlığı, bütçenin onaylanmasındaki gecikme ve zaman yetersizliğini gerekçe göstererek genel nüfus sayımının önümüzdeki yıla ertelendiğini duyurdu.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi'ni (IKBY) de içine alan Irak'ta genel nüfus sayımının bu yılın sonlarında yapılması bekleniyordu.

Planlama Bakanlığında Teknik İşlerden Sorumlu Bakan Yardımcısı Mahir Hamad Cuhan, konuya ilişkin Sabah Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu.

Bütçenin onaylanmasındaki gecikme nedeniyle bakanlığın bu yıl içinde genel nüfus sayımı yapamayacağını belirten Cuhan, “Yeni tarihe göre genel nüfus sayımı, teknik hazırlıkların tamamlanmasının ardından Ekim 2024'te yapılacak.” dedi.

Planlama Bakanlığının ön verilerine göre Irak'ın nüfusunun 43 milyona ulaştığını dile getiren Cuhan, genel nüfus sayımını gerçekleştirmek amacıyla önlemler almak için yeterli zaman olmadığını, bu nedenle önümüzdeki yılın başlarında süreci yürütmek adına adım atacaklarını kaydetti.

Bu yılın başlarında, Planlama Bakanlığı son nüfus rakamlarını yayınlayarak ülke nüfusunun 42 milyon 248 bin 883 kişiye ulaştığını bildirdi.

1927 ve 1997 yılları arasında Irak'ta 8 genel nüfus sayımı yapılmıştır, bu sayımla 1927, 1934, 1947, 1957, 1965, 1977, 1987 ve 1997 yıllarında geçekleştirilmiştir.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.