TEBA

NASA, astronotların Ay'da giyeceği kıyafetleri tanıttı

Yaşam

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Artemıs III projesi kapsamında astronotların Ay’da giyeceği yeni kıyafetleri tanıttı.

NASA’nın uzay yolculuğundaki en büyük kozu, şüphesiz uzun yolculuğa giden astronotlarıdır. Çeşitli araştırmalar yapan astronotların, bulunduğu gezegende keşif yapabilmeleri için çok önemli ekipmana ve kıyafetlere ihtiyaçları var.

Bu doğrultuda Axiom Space isimli şirket öne çıkıyor. NASA, kısa süre önce Axiom tarafından geliştirilen ve Ay yolculuğunda astronotların giyeceği yeni kıyafetleri tanıttı. 


2025 Ay yolculuğunda kullanılacak


Axiom Space tarafından Artemis III görevi için geliştirilen giysinin bir prototipi, Çarşamba günü Teksas'ta Houston Uzay Merkezi'nde medya ve öğrenciler için düzenlenen bir etkinlikte gözler önüne serildi.


Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi başkanı Bill Nelson yaptığı açıklamada, "NASA'nın Axiom ile ortaklığı, astronotları Ay'a indirmek ve Amerika'nın uzaydaki liderliğini sürdürmek için kritik öneme sahip ifadelerini kullandı.

Diğer yandan Nelson, Axiom’un Ay programı için geliştirdiği kıyafete ilişkin "daha önce hiç olmadığı kadar çok insanın Ay'da bilimi keşfetmesi ve yürütmesi için fırsatlar açacağını" da sözlerine ekledi.


Axiom Araç Dışı Hareketlilik Birimi (AxEMU) uzay giysisi, hareketliliği geliştirmek ve Ay'daki tehlikelere karşı ekstra koruma sağlamak için tasarlandı. Koyu gri renkteki prototip, NASA Johnson Uzay Merkezi’nin Twitter hesabı tarafından da paylaşıldı. 


Ay yürüyüşünde önemli rol oynaması beklenen kıyafet için NASA, Axiom ile geçtiğimiz yol 228,5 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.