TEBA

Meteoroloji uzmanı tahminlerini açıkladı

Yaşam

Irak'ın farklı bölgelerinde cuma gününden itibaren soğuk hava dalgasının etkili olmasının beklendiği bildirildi.

Meteoroloji Uzmanı ve Dünya Meteoroloji Örgütü Uzmanlar Komitesi Üyesi Sadık Atiye, cuma gününden itibaren Irak'ın farklı bölgelerinde soğuk hava dalgasının etkili olmasının beklendiğini söyledi.

Atiye önümüzdeki günlerin hava durumu tahminlerine yer verdiği açıklamada, şu anda Güney Avrupa'da bulunan soğuk hava dalgasının, önümüzdeki iki gün içinde başta Irak ve komşu ülkeler olmak üzere Orta Doğu'ya taşınacağını belirtti.

Dalganın cuma gününden bu yana Irak'ın bazı bölgelerinde etkili olacağını vurgulayan Atiye, Irak'ın orta ve güney kesimlerinde aralıklı yağışların görüleceğini aktardı.

Dünya Meteoroloji Örgütü Uzmanlar Komitesi Üyesi Atiye, "Yağışların Basra'yı ve Körfez Şampiyonası'nı etkilememesi bekleniyor." dedi.

Yağışların cumartesi gününden itibaren Misan, Vasıt ve Bağdat'ın bazı kesimleri ile merkez illerde yoğunlaşacağını, pazar gününden itibaren de azalacağını dile getiren Atiye, başta Bağdat, Selahaddin, Musul'un güneyi, Vasıt, Misan, Basra ile Fırat'ın orta ve güney kentlerinin çeşitli yerlerinde cuma, cumartesi ve pazar günlerinde sis beklendiğini bildirdi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.