TEBA

Meta, Instagram'ın sevilen özelliğini kaldırıyor

Yaşam

Meta, kullanıcıların Instagram üzerinden Facebook Messenger'dan mesaj gönderebilecekleri "çapraz mesajlaşma" özelliğini kapatma kararı aldığını duyurdu.

Sosyal medya devi Meta, Instagram kullanıcılarının hoşuna gitmeyebileceği bir karar aldı. Instagram ile Facebook Messenger arasındaki "çapraz mesajlaşma" özelliğini devre dışı bırakacağını duyurdu.

2020 yılında Meta (o zamanlar Facebook olarak biliniyordu), Messenger deneyimini Instagram ile birleştireceğini duyurmuştu ve bu sayede Instagram kullanıcılarının, "hangi uygulamayı kullanırlarsa kullansınlar en iyi mesajlaşma deneyimine sahip olacaklarını" söylemişti.

Her iki uygulamadan da Facebook arkadaşlarınızla ve Instagram kişilerinizle iletişim kurmak mümkündü, ancak bunu yapabilmek için mesajlaşma deneyimini güncellemeniz gerekiyordu. Üç yıl sonra şirket, entegrasyonu kaldıracağını açıkladı.

Yapılan duyuruya göre, 2023 Aralık ayının ortalarından itibaren kullanıcılar artık Instagram üzerinden Facebook hesaplarıyla yeni sohbetler veya aramalar başlatamayacaklar. Ayrıca, mevcut Facebook hesaplarıyla yapılan sohbetler de "yalnızca okunur" hale gelecek, yani bu sohbetlere yeni mesaj gönderilemeyecek.

Facebook hesapları ayrıca kullanıcının Aktivite Durumu veya bir mesajı görüp görmediğini de göremeyecek. Var olan sohbetler ise Facebook veya Messenger'daki gelen kutusuna taşınmayacak.

Bu değişikliğin nedeni resmi olarak belirtilmemiş olsa da, Meta'nın bu hareketinin, Avrupa Birliği Dijital Hizmeter Yasası'nın (DMA) gereksinimlerine uyum sağlama çabası olabileceği öne sürülüyor. DMA, büyük şirketlere mesajlaşma platformları arasında etkileşimlilik sağlama zorunluluğunu içeriyor.

Bu değişiklikle birlikte, Meta'nın Messenger uygulamasının genelinde gerçekleşen diğer kısıtlamalar da dikkat çekiyor. Örneğin, uygulama Android platformunda SMS/MMS yeteneklerini kaybetmişti ve Messenger Lite da kapatılmıştı.

Öte yandan, Meta'nın diğer ürünü WhatsApp'ın, DMA'ya uyum sağlamak için "Üçüncü Taraf Uygulama Sohbetleri" özelliği üzerinde çalıştığı da biliniyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.