TEBA

iPhone’lar baştan aşağı değişecek!

Yaşam

WWDC23 etkinliği pazartesi günü ve Apple bu etkinlikte yeni işletim sistemi iOS 17, iPadOS 17’yi tanıtacak. Peki tanıtım sonrası iOS 17 ne zaman yayınlanacak ve resmi olarak ne zaman piyasaya sürülecek.

Merakla beklenen haziran ayı geldi ve teknoloji dünyasında pazartesi günü çok önemli bir gün yaşanacak. Zira Cupertino merkezli teknoloji devi Apple yazılım tarafında çok büyük yeniliklerini sergileyecek.

iOS 17 işletim sisteminin yanı sıra iPadOS 17 ve akıllı saatlerle MacBook’lar için yeni güncellemeler duyurulacak. Tanıtıma artık saatler kalırken kafalarda pek çok soru var. Örneğin iOS 17 ne zaman yayınlanacak ve hangi modellere gelecek?

Bugüne kadar iOS 17 ile ilgili pek çok sızıntı ve ekran görüntüleri ortaya çıktı. Ancak genel olarak baktığımızda Apple bu güncellemeye dair çok önemli kısımları fazlasıyla gizli tuttu diyebiliriz. Yine de kaynaklara göre iPhone’un yeni işletim sistemi, basitleştirilmiş alternatif bir uygulama başlatıcı düzeni ve kendi kişisel sesinizi kullanan Canlı konuşma gibi birçok özelliği kullanıcılara sunacak.

Buna ek olarak yeni bir günlük kaydı uygulaması, yeni Cüzdan uygulaması ve konum paylaşma özellikleri, iPhone 14 Pro ve Max modelleri için Dynamic Island için ek işlevler ve güncellenen bir Her Zaman Açık Ekran özelliklerinin gelmesi bekleniyor.

Ancak iOS 17 ile ilgili asıl beklenen müjdeler 5 Haziran WWDC etkinliğinde açıklanacak. Peki iOS 17 güncellemesi ne zaman yayınlanacak?

9to5mac internet sitesinin haberine göre iOS 17 pazartesi günü resmi olarak tanıtılacak. İlk beta güncellemesi ise etkinliğin hemen akabinde kullanıcılara sunulacak.

iOS 17’nin herkese açık beta sürümü ise birkaç hafta sonra haziran ayı sonu veya Temmuz ayının ilk birkaç haftasında yayınlanacak. iOS 16’nin ilk genel beta sürümü ise 11 Temmuz 2022’de yayınlanmıştı. Yani etkinlikten birkaç hafta sonra.

Birkaç aylık beta sürecinin ardından gözler iOS 17 kararlı sürüme çevrilecek. Apple, iPhone 15 serisinin lansmanının yanı sıra iOS 17’yi de desteklenen tüm modellerine resmi olarak yayınlayacak. Bu, muhtemelen eylül ayının ikinci veya üçüncü haftasında sunulacak.

Birkaç aylık beta sürecinin ardından gözler iOS 17 kararlı sürüme çevrilecek. Apple, iPhone 15 serisinin lansmanının yanı sıra iOS 17’yi de desteklenen tüm modellerine resmi olarak yayınlayacak. Bu, muhtemelen eylül ayının ikinci veya üçüncü haftasında sunulacak.

iOS 17 bu hafta resmi olarak tanıtılacak. Güncellemenin hangi modellere geleceğine dair de ilk bilgiler geldi. Teknoweek internet sitesinin haberine göre iOS 17 güncellemesi alacak modeller sırasıyla şöyle:

-iPhone 14

-iPhone 14 Plus

-iPhone 14 Pro

-iPhone 14 Pro Max

-iPhone 13

-iPhone 13 mini

-iPhone 13 Pro

-iPhone 13 Pro Max

-iPhone 12

-iPhone 12 mini

-iPhone 12 Pro

-iPhone 12 Pro Max

-iPhone 11

-iPhone 11 Pro

-iPhone 11 Pro Max

-iPhone XS

-iPhone XS Max

-iPhone Xr

-iPhone SE (2.Nesil)

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.