TEBA

İPhone’a son güncellemeyi yüklediyseniz dikkat!

Yaşam

Geleneği bozmayan Apple, kullanıcıların güvenliği için iOS 16.1 ve iOS 16.1.1 sürümlerinin imzalamasını durdurdu. Peki bu ne anlama geliyor?

Güvenlik konusunda kullanıcıları en memnun eden şirketlerden Apple, aylık olarak sağladığı güncellemeler ile hem iyileştirmeler yapıyor, hem de güvenlik yamalarını düzenli olarak yükseltiyor.

Yeni iOS güncellemesini piyasaya süren şirket, aldığı güvenlik tedbiri kapsamında eski iOS sürümlerini imzalamayı durduruyor. Kullanıcıların her zaman en son sürümde olması gerektiğini savunan Apple, iOS 16.1.2 güncellemesini yayınladıktan sonra önceki sürümlere dönüşü kapattı.

iPhone’a iOS 16.1.2 güncellemesini yükleyen kullanıcılar, artık daha önceki sürümlere dönüş yapamayacak.
Apple, yıllardır imzalamayı durdurarak kullanıcıları işletim sistemlerini güncel tutmaya teşvik ediyor. Genellikle bu, yeni sürüm çıktıktan sonra eskisine imzalamayı durdurmakla gerçekleşiyor.

Yakın zamanda piyasaya sürülen iOS16.1, iCloud Fotoğraf Kitaplığı ve Canlı Etkinlikler için destek ekleyen önemli bir güncelleme olarak geldi. Daha sonra Apple, sürümde tespit edilen birtakım hata için iOS 16.1.1 güncellemesini yayınladı. Önümüzdeki günlerde ise iOS 16.2’nin çıkması bekleniyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.