TEBA

İnstagram’a yeni özellik

Yaşam

Instagram özellikle içerik üreticilerin ve işletmelerin işini kolaylaştıracak bir yenilik üzerinde çalışıyor. Artık biyografilere aynı anda birçok link eklenebilecek.

En çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından Instagram kullanıcıların talep ettiği bir özellik için harekete geçti. Kademeli olarak kullanıma sunulan yenilik bu sefer içerik üreticilerini ve işletme hesaplarını yakından ilgilendiriyor.

Meta CEO'su Mark Zuckerberg bu özelliğin "en çok talep edilenler" arasında olduğunu belirtti. Peki Instagram'a gelecek yeni güncellemenin detayları ne?

Halihazırda kullanıcılar biyografilerine sadece bir tane bağlantı ekleyebiliyor. Birden fazla sosyal medya hesabı veya web sitesi olan içerik üreticiler ve işletmeler, tüm bağlantılarını tek bir yerde birleştirmek için Linktree gibi hizmetlerden faydalanıyor.

Instagram'a yeni gelecek güncelleme sayesinde bu üçüncü taraf hizmetleri kullanmak zorunda kalmayacaksınız. Meta CEO'su Mark Zuckerberg, kullanıcıların biyografilerine aynı anda beş bağlantı yerleştirebileceklerini açıkladı. Örneğin Instagram, YouTube, TikTok, Twitter ve Facebook'ta aktifseniz, tüm profillerinizin linkini doğrudan biyografinize ekleyebileceğiniz anlamına gelir.

Söz konusu özellik kullanıma sunulmaya başlandı. Tüm kullanıcılara ulaşması birkaç gün veya birkaç haftayı bulabilir. Instagram uygulamasını güncel tutun.

Instagram'ın yeni özellikleri elbette bununla sınırlı değil. Meta'nın geliştirdiği diğer özellik takipçi sayısının gizlenebilmesini sağlayacak. Geçtiğimiz yıl çok tartışılan beğeni sayısı gizleme özelliği kullanıma açılmıştı. Takipçi sayınızı gizlediğiniz zaman profilinizde "Bu kullanıcının tüm takipçilerini kendisi görebilir" minvalinde bir uyarı çıkacak.

Öte yandan Instagram Reels platformunda içerik üretmek de kolaylaşıyor. Kullanıcılar trend şarkıların ve seslerin yer aldığı yeni trendler sayfasına kolaylıkla erişebilecek. Ek olarak güncellenen Reels içgörüleri sayfasında da içerik üreticiler videolarının izlenme süresi, beğeni sayısı gibi etkileşim oranını görüp performansını ölçebilecekler.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.