TEBA

İnsanların Mars’a gideceği tarihi açıkladı

Yaşam

Uzay taşımacılığında SpaceX şirketine sahip Elon Musk, mürettebatlı uzay yolculuğunun ne zaman gerçekleşeceği sorusuna Twitter'dan cevap verdi.

Elon Musk, Mars’a ilk mürettebatlı inişin ne zaman gerçekleşeceği konusunda bugüne kadar net bir tarih belirtmemişti. Ancak Çarşamba günü Twitter’da takipçisinin sorusunu yanıtlayan SpaceX CEO’su, bu soruya karşılık “2029” cevabını verdi.

Uzay taşımacılığında SpaceX şirketiyle başarılı işlere imza atan Musk, dünyada pek çok şirketin uydularını roketleriyle uzaya göndermekte. Bu konuda uzmanlaşan SpaceX, halihazırda Uluslararası Uzay İstasyonuna gidip geliyor ve büyük ölçüde gelir elde ediyor.

Elon Musk, Mars misyonu için SpaceX’in geliştirdiği yeni nesil Starship roketini kullanacak. Henüz bu aracın ilk yörünge test uçuşu gerçekleşmediğini, ancak insanları Mars’a götürecek aracın da bu olacağını belirtmekte fayda var.

Öne çıkan bilgilere göre Starship’in ilk test uçuşu, önümüzdeki ay ya da en geç iki ay içerisinde gerçekleşecek. Geçtiğimiz ay düzenlenen bir etkinlikte Starship’in gelişimiyle ilgili soruları cevaplayan Musk, SpaceX’in bugüne kadarki en güçlü roketi için “muhtemelen yolda birkaç çarpma olacak” itirafında bulundu. Ancak insanlı uçuş için aynı durum söz konusu olmayacak. Musk bunun içinde “İnsanlı uzay uçuşu için son derece güvenilir.” olacak dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.