TEBA

Google Translate Çin'de kullanımdan kaldırıldı

Yaşam

Google'ın diller arası çeviriyi sağlayan Google Translate hizmeti, düşük kullanım nedeniyle Çin'de kullanımdan kaldırıldı.

Google'ın diller arası çeviriyi sağlayan Google Translate hizmeti, düşük kullanım nedeniyle Çin'de kullanımdan kaldırıldı.

Google, günümüzde çok nadir görülen bir karara imza attı. Dünyanın en çok nüfusa sahip ülkesi Çin'de, popüler çeviri hizmeti Google Translate kullanımdan kaldırıldı. Çin'deki vatandaşların çok fazla çeviri uygulaması kullanmadığını belirten teknoloji devi, artık web sitesine erişilemeyeceğini duyurdu.

Çin'deki kullanıcılar Google Translat'e hem web sitesi hem de uygulamadan girmek istediğinde, otomatik olarak Hong Kong'daki sayfaya yönlendiren bir bağlantı ile karşılaşıyorlar.

Çin sosyal medya yayınlarına göre, kullanıcılar Cumartesi gününden bu yana hizmete erişemediklerini bildirdi. Diğer yandan GoogleChrome tarayıcısında yerleşik olarak bulunan çeviri özelliği de artık Çin'deki kullanıcılar için çalışmıyor.

Ülkedeki kullanıcıların kaçının çeviri hizmetini kullandığı belirtilmedi. Ancak Google, yaptığı açıklamada; ''düşük kullanım" nedeniyle Çin'de Google Translate hizmetinin durdurulduğunu söyledi.

ABD'li teknoloji firmasının Çin ile gergin bir ilişkisi var. 2010 yılında Google, ülkenin sansür kurallarına uyma konusunda isteksiz hale geldikten sonra arama motorunu Çin pazarından çekmişti. Şimdi ise çeviri hizmetinin kaldırılması da kafalarda farklı soru işaretlerine neden oldu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.