TEBA

Filin pirinç sevgisi 11 can aldı

Yaşam

Hindistan'ın Tamil Nadu eyaletini 'vahşi fil' korkusu sardı. Son yıllarda onlarca evi, iş yerini ve aracı mahveden fil, ölümlere de neden oldu.

Hindistan Tamil Nadu eyaletinde bulunan Cumbum kasabasında, 'Arikomban' adındaki vahşi bir fil, korku saçıyor. Son birkaç yılda insanlara ve çevreye zarar veren fil, resmen terör estiriyor.

Yetkililer, vahşi fili yatıştırıp, yaşam alanına taşımaya çalışıyor. Bu esnada ise kasabadakilere ''Evden çıkmayın'' uyarısı yapıldı. Hatta fil yüzünden kasabada elektrikler kesildi, toplu taşıma da durduruldu.

Sky News'in haberine göre vahşi fil, geçtiğimiz günlerde 11. kişiyi öldürdü. Kasabada şehir içi ulaşımda kullanılan 3 tekerlekli 'tuk-tuk' denilen araçla kaçmaya çalışan bir kişi, filin kurbanı oldu. Kasabada 3 kişi de yaralandı. Fil ise olayın ardından ormanlık alana doğru ilerledi.

Öte yandan Kerala ve Tamil Nadu'da son yıllarda 11 kişi, fil saldırısıyla öldü. Bölgede yaklaşık 300 ev, iş yeri ve araç zarar gördü. Arikomban’ın pirinç için bölge halkına saldırdığı öğrenildi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.