TEBA

Elon Musk, Jeff Bezos’a koltuğunu kaptırdı

Yaşam

Dünyanın en zengin ismi sürekli olarak değişiyor. Zirvede şu ana kadar Tesla, SpaceX gibi şirketlerin sahibi olan Elon Musk bulunuyordu. Ancak ünlü milyarder az bir farkla koltuğu Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'a kaptırdı.

Pazartesi günü yayınlanan Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre Jeff Bezos, Elon Musk'u geride bırakarak dünyanın en zengin insanı ünvanını geri aldı.

Endekse göre Amazon'un kurucusu olan Bezos, geçen yıldan beri 23 milyar dolar kazanarak net servetini 200 milyar dolara çıkarırken, Musk ise 31 milyar dolar kaybederek 198 milyar dolar net servet ile ikinci sıraya yerleşti.

Musk, dünyanın en büyük holdinglerinden birini yöneten ve Louis Vuitton, Dior ve Celine gibi markaları içeren LVMH'nin CEO'su Bernard Arnault'u geride bırakarak Mayıs 2023'te dünyanın en zengin insanı olmuştu. Üç milyarder (Musk, Arnault ve Bezos) aylardır zirve için yarışıyor.

LVMH'nin hisse senedi fiyatının yükselmesine yardımcı olan lüks ürün satışlarındaki patlama nedeniyle serveti artan Arnault, bu ünvanı elinde tutuyordu.

Bu yılın başlarında ABD'nin Delaware eyaletindeki mahkeme, Musk'ın dünyanın en zengin insanlarından biri olmasının önünü açan 2018 yılındaki maaş paketini (değeri 50 milyar dolardan fazla) iptal etmişti. Tesla hisseleri de yılbaşından bu yana yaklaşık yüzde 24 oranında değer kaybetti.

Dünyanın en zengin insanı ünvanı finansal piyasalardaki durumlara bağlı olarak birkaç ayda bir değişiyor. Musk ve Arnault hala bol miktarda servete sahip olmakla birlikte, Oxfam'ın yıllık eşitsizlik raporuna göre, 2020'den bu yana dünyadaki en zengin beş kişinin net servetinin, enflasyon dikkate alındıktan sonra yüzde 114 oranında artarak toplam 869 milyar dolara ulaştığı belirtiliyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.