TEBA

“Dünyanın en zengini” unvanını kaybedebilir

Yaşam

Twitter'ın yeni patronu milyarder iş insanı Elon Musk, elektrikli otomobil devi Tesla'nın CEO'su olarak aldığı 50 milyar dolarlık ücretle ilgili açılan davada ifade verecek.

Twitter'ın yeni patronu milyarder iş insanı Elon Musk, elektrikli otomobil devi Tesla'nın CEO'su olarak aldığı 50 milyar dolarlık ücretle ilgili açılan davada ifade verecek.

Tesla davası, hissedar Richard Tornetta'nın Musk ve şirketin yönetim kurulunu, ödeme planını onaylarken görevlerini yerine getirmemekle suçlaması üzerine başladı.

Euronews Türkçe'de yer alan habere göre Tornetta, Musk'ın, yaklaşık 51 milyar dolar değerindeki paketle ilgili yöneticilere şartlarını dikte ettiğini iddia ediyor.

Musk'ı "haksız zenginleşme" ile suçlayan Tornetta, Twitter'ın CEO'sunun dünyanın en zengini olmasına yardımcı olan ödeme programının iptalini istiyor.

Twitter'ı 44 milyar dolara satın alan Musk, işten çıkarmalar yapması, "reklam verenleri korkutması" ve platformu sahte hesaplara açması nedeniyle eleştirilmişti. Musk, Twitter'ı satın alması nedeniyle açılan davanın görüldüğü Delaware mahkemesinde ifade verecek.

Musk, şirketin neredeyse tüm hedeflerine ulaşılmasının ardından dört buçuk yıl boyunca Tesla hisse senedi opsiyonlarından 52,4 milyar dolara eşdeğer bir kazanç elde etti. Cuma günü devam edecek duruşmaya Twitter davasına da bakacak olan yargıç Kathaleen McCormick başkanlık ediyor.

Pennsylvania Üniversitesi Hukuk Profesörü Jill Fisch, bu tür dosyanın mahkemeye taşınmasının "oldukça sıra dışı" olduğunu söyledi. Musk, dava sonunda Tesla'nın kendisine ödediği miktarı geri vermesi durumunda dünyanın en zengini unvanını kaybedecek. Bali'deki G20 kapsamındaki etkinliğe gidemeyen Musk, Twitter'ı devraldıktan sonra "son zamanlarda iş yükünün oldukça arttığını" söyledi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.