TEBA

Dünyanın en güvenli havayolu şirketi seçildi

Yaşam

Yeni Zelanda'ya ait havayolu şirketi Air New Zealand, dünyanın en güvenli havayolu şirketleri listesinde ilk sırada yer aldı. Uzun yıllar, dünyanın en güvenli havayolu unvanını elinde tutan Qantar, büyük düşüş yaşadı.

Yeni Zelanda'ya ait havayolu şirketi Air New Zealand, dünyanın en güvenli havayolu şirketleri listesinde ilk sırada yer aldı. 

Havayolu güvenliği ve ürünleri inceleme sitesi olan AirlineRatings.com, dünyanın en güvenli havayollarının yıllık listesini güncelledi.

Liste değerlendirilirken havayollarının kaza ve ciddi olay kayıtları, uçak yaşı gibi faktörleri ölçen yıllık güvenlik tablosu, personelin eğitim ve yaş aralıkları gibi faktörlere bakıldı. Site Air New Zealand’ı dünyanın en güvenli havayolu şirketi ilan etti.

Qatar Airways ani düşüş yaşadı

Sitesinin genel yayın yönetmeni Geoffrey Thomas'a göre, Yeni Zelanda'ya ait havayolu şirketinin listeni ilk sırasında yer almasının nedeni şöyle; "Mükemmel olay kaydı, kokpit yeniliklerinin sayısı, pilot eğitimi ve düşük filo yaşı.".

Etihad Havayolları ikinci, Qatar Airways üçüncü, Singapur Havayolları dördüncü ve TAP Portekiz beşinci sırada yer aldı. 2014'ten 2017'ye ve 2019'dan 2021'e kadar dünyanın en güvenli havayolu unvanını elinde tutan Qantar, üçüncü sıraya düştü.

İlk 20 havayolu şirketi

Air New Zealand, Etihad Airways, Qatar Airways, Singapore Airlines, TAP Air Portugal, SAS, Qantas, Alaska Airlines, EVA Air, Virgin Australia/Atlantic, Cathay Pacific Airways, Hawaiian Airlines, American Airlines, Lufthansa/Swiss Group, Finnair, Air France/KLM Group, British Airways, Delta Air Lines, United Airlines ve Emirates.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.