TEBA

Arjantin'de turistik mezarlık: Recoleta Mezarlığı

Yaşam

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'teki, 200 yıllık Recoleta Mezarlığı ülkenin önemli şahsiyetlerine ev sahipliği yapıyor.

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te, 200 yıla dayanan tarihi, ülkenin önemli şahsiyetlerine ev sahipliği yapması ve özellikle de dikkati çeken mimarisiyle Recoleta Mezarlığı, şehre gelen ziyaretçilerin atlamadığı bir turistik mekan olarak öne çıkıyor.

AA'nın haberine göre başkentin köklü mahallelerinden Recoleta'da bulunan ve ismini de buradan alan mezarlık, 17 Kasım 1822'de açıldı.

Buenos Aires'in ilk halk mezarlığı Recoleta Mezarlığı'nda bulunan 90'dan fazla mozole ve tonoz Ulusal Tarihi Anıt ilan edilirken, mezarlık da 1946'dan bu yana Ulusal Tarihi Müze statüsünde bulunuyor.

Mezarlığın tarihi, Buenos Aires'e 18. yüzyılın başlarında gelen Katolik Fransisken Cemaati mensuplarına dayanıyor.

Fransiskenlerin bostan olarak kullandıkları 5,5 hektarlık alan 1822'de, devlet tarafından keşişlerden alınıp Buenos Aires'in ilk halk mezarlığına çevrildi.

Mezarlık, o dönem, Buenos Aires Eyaleti Bayındırlık Bakanı olarak görev yapan Fransız mimar Prospero Catelin tarafından tasarlandı.

Mimar Juan Antonio Buschiazzo tarafından 1881'de restore edilen ve en son 2003'te onarım gören mezarlık neoklasisizm akımının izlerini taşıyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.