TEBA

Apple yeni özelliği kullanıma sundu

Yaşam

Milyonlarca iPhone kullanıcısının beklediği iOS 17 kısa süre önce tanıtıldı. Halihazırda beta olarak yayınlanan bu güncelleme, göz sağlığını ele alan önemli bir yeniliği de beraberinde getirdi.

Apple, yeni güncellemeleriyle iPhone'u daha kullanıcı dostu hale getiriyor. Öyle ki tanıtımı gerçekleştirilen iOS 17 güncellemesiyle mental sağlığın yanı sıra, birçok faydalı yenilik kullanıma sunuldu.

Şu anda beta olarak test edilen bu güncellemenin getirdiği önemli bir özellik daha var. Bu özellik sayesinde kullanıcılar telefonu kullandığı sırada iPhone, göz yakınlığını kontrol ederek uyarıda bulunuyor.

Örneğin, akıllı telefonunuzu uzun süre gözünüze çok yakın tutmanız, göz yorgunluğu ve miyopluk gibi bir dizi soruna yol açabilir. Bu nedenle Apple , iOS 17 ve iPadOS 17'de bu sorunun çözülmesine yardımcı olabilecek "Ekran Mesafesi" adlı yeni bir özelliği kullanıma sundu.

Söz konusu özellik, göz yorgunluğu ve miyop riskini azaltmaya yardımcı olacaktır. Apple bunun için iPhone'un TrueDepth kamerasından faydalanırken, uzun süre cihazı gözüne çok yakın tutan kullanıcıları uyarıyor.

Şu anda iOS 17 güncellemesi beta olarak mevcut. Yani ayarlardan istediğiniz zaman test programına katılıp, yeni güncelleme ile gelen özellikleri test edebilirsiniz.

Ayrıca ekran mesaefesi özelliğini aktif etmek için de Ayarlar uygulaması > Ekran Süresi > Ekran Mesafesi'ne gitmeniz yeterli olacaktır.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.