TEBA

Apple, iPhone 15 için geri adım attı: Bir yenilikten vazgeçti!

Yaşam

Apple, iPhone 15'te fiziksel tuşları kaldırmaktan vazgeçti.

Eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 15 serisinin özellikleri netleşmeye başladı. Daha önce fiziksel ses açma-kısma ve güç tuşlarının kaldırılacağını iddia eden Kuo, Apple'ın bundan vazgeçtiğini söyledi.

Teknoloji devi Apple, iPhone 14 serisinde kullandığı Dynamic Island, Uydu Bağlantısı ve Kaza Algılama gibi yeniliklerle dikkatleri çekmişti. Bu sene Eylül ayında tanıtılması beklenen yeni iPhone 15 serisinin özellikleri de gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

Apple ürünleriyle ilgili iddialarıyla tanınan analist Ming-Chi Kuo, iPhone 15 Pro'da fiziksel tuş bulunmayacağını, bunun yerine Taptic Engine teknolojisiyle desteklenen sanal butonlar yer alacağını söylemişti. iPhone 7/8'de ve yeni nesil MacBook'ların Force Touch özellikli trackpad'lerinde de kullanılan Taptic Engine dokunma hissiyatı uyandırarak fiziksel tuşa ihtiyacı ortadan kaldırıyor. Kuo'ya göre Apple iPhone 15'te bunu kullanmaktan vazgeçti.

Ming-Chi Kuo açıklamasında Apple'ın neden böyle bir karar aldığını da anlattı. Şirketin, seri üretim öncesi tedarik sorunlarını çözemediğini ve bu yüzden iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde yeniden fiziksel tuşlara dönme kararı aldığını belirten Kuo, başka bir ayrıntı paylaşmadı. Öte yandan cihazın henüz EVT geliştirme aşamasında olduğunu kaydeden Kuo, Apple'ın hala iPhone 15 Pro'nun tasarımını değiştirmek için yeterli zamana sahip olduğunun altını çizdi.

Hong Kong merkezli Haitong International Securities analistleri Jeff Pu ve Shelly Chou da Kuo'yu doğruladı. İki analist konuyla ilgili açıklamasında, "Tedarik zinciri kontrollerimize dayanarak, artık iPhone 15 Pro serisinin daha karmaşık bir tasarım nedeniyle mevcut fiziksel düğme tasarımına geri dönmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Analistler, Taptic Engine destekli yeni sanal tuş tasarımının 2024'teki iPhone 16 serisine kadar ertelendiğine inanıyor.

Yeni nesil iPhone'lar hakkında onlarca iddia ve sızıntı ortaya çıktı. Güvenilir kaynaklara göre Apple, ağırlıklı olarak işlemci ve kamera tarafında iyileştirmelere odaklanacak.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.