TEBA

Apple, bir zamanlara damga vuran iPhone'u emekliye ayırdı

Yaşam

Bir döneme damga vuran ve satış rakamıyla gözleri üzerine çeken iPhone, Apple tarafından kısa süre önce emekliye ayrıldı. Cihaz artık hiçbir şekilde destek almayacak.

Apple, uzun yıllar önce piyasaya sürdüğü iPhone'larıyla hep zirveye oynadı. iPhone 4'ten sonra yükselişe geçen üretici, özellikle iPhone5 serisi ve sonrasıyla satış rekorlarını alt üst etti. 2014'te ise mobil sektörde dengeleri bozan iPhone 6 serisi tanıtıldı. Daha büyük ekranlı cihazlar, iOS 8 işletim sistemiyle piyasaya çıktı ve resmi olarak 250 milyon adedin üzerinde satılarak Apple'ın kasasını doldurdu.

Kısa sürede popülerlik yakalayan iPhone6 serisi, beş yıl önce üretimden kaldırıldı. Şimdi ise Apple'dan hayal kırıklığına neden olacak karar geldi. Bir döneme damga vuran iPhone 6, artık tamamen emekliye ayrıldı.

5 yıl ve daha üzeri zamanda piyasaya çıkan ürünleri 'Vintage', yani eski cihazlar listesine ayıran Apple, iPhone 6'yı da kısa süre önce bu listeye dahil etti.

Son olarak iOS 12 ile Apple'dan güvenlik desteği alan cihaz, artık eski ürünler listesine eklenerek Apple'ın tüm desteğinden mahrum oldu.

Apple'ın çok satan modellerinden iPhone 6, 64-bit A8 ve M8 yardımcı işlemci dahil donanımlarla geldi. Piyasaya çıktığında iOS 8'i çalıştıran cihaz, son olarak güvenlik iyileştirmeleriyle iOS 12 güncellemesini aldı ve almaya da devam ediyor. Ancak eski cihazlar listesine eklenen telefon, artık çok önemli durum olmadıkça Apple'dan hiçbir destek almayacak.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.