TEBA

Amazon teslimat sayısında hedefi yüksetti

Yaşam

Amazon’un drone ile teslimat servisi Amazon Prime Air, bugüne kadar sadece 100 teslimat yaptı. Ancak bu sayının bundan sonra daha hızlı artması bekleniyor.

Sahip olduğu devasa e-ticaret platformu sayesinde dünyanın en büyük şirketlerinden birine dönüşen Amazon, bir yandan pek çok farklı alana yatırım yapıyor olsa da asıl iş alanı olan online alışveriş tarafını da ihmal etmiyor. E-ticaret alanında kullanıcılara sunduğu hizmetin kalitesini arttırmanın yollarını arayan şirket, özellikle hızlı teslimat konusunda çığır açabilecek bir proje üzerinde çalışıyor. Bildiğiniz gibi şirketin drone ile teslimat servisi olan Amazon Prime Air’i ABD’nin belli başlı kasabalarında test etmeye başladığı haberini sizinle paylaşmıştık.

Prime Air’in bazı bölgelerde kullanıma sunulmuş olması, bu servisin o bölgelerde başlıca teslimat aracı olacağını düşündürmüştü. Ancak görünen o ki seçilen bu pilot bölgelerde süreç beklendiği kadar hızlı ilerlememiş. Çünkü gelen son bilgilere göre Amazon Prime Air droneları şu ana kadar sadece 100 teslimat yaptı.

CNBC’nin haberine göre Prime Air dronelarıyla şu ana kadar sadece 100 teslimat yapılmış olsa da bu sayının önümüzdeki günlerde hızla artması bekleniyor. Hatta Amazon, bu yıl bitmeden dronela yapılan teslimatların sayısını 10 bine kadar çıkarmayı hedefliyor. Bu rakamın sonraki yıllarda ise katlanarak artacağı düşünülüyor. Yani şu ana kadar dronela çok az sayıda teslimat yapılmış olsa da önümüzdeki altı ay içinde bu durum epey değişecek.

Amazon Prime Air droneları, siparişleri güvenli bir şekilde teslim edebilmek için etraflarındaki objelerden ve insanlardan sakınacak şekilde tasarlandı. Amerikalı teknoloji devi, bu droneların insanlar için herhangi bir risk oluşturmayacağı konusunda emin görünüyor. Ayrıca droneların diğer uçan araçları ve hayvanları da rahatlıkla tespit edip bunlardan kaçınabildiği söyleniyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.