TEBA

Akıllı saatlerin yerini alacak

Yaşam

Teknoloji devi Samsung, akıllı saatlere alternatif olacak yeni bir ürün gamını piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Şimdi de akıllı yüzük geliyor.

Teknoloji devi Samsung, akıllı saatlere alternatif olacak yeni bir ürün gamını piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Şimdi de akıllı yüzük geliyor.

Akıllı telefon, akıllı saat, kablosuz kulaklık ve daha birçok kategoride ürünler bulunurken, Samsung, akıllı yüzük ile farklılık yapacak.

Şirketin giyilebilir teknoloji alanında milyonlarca satan akıllı saatleri bulunuyor. Öyle ki yakın zamanda tanıtılan ve satışa sunulan Galaxy Watch 5 ailesi, sahip olduğu özellikler ve şık tasarımıyla yüz binlerce kişinin beğenisini kazandı.

Güney Kore medyasından gelen raporlara göre Samsung, kullanıcı aktivitelerini de izleyebilecek yeni bir akıllı yüzük üzerine çalışıyor.

Tıpkı akıllı saatlerde olduğu gibi sağlık modlarını da destekleyecek yüzük için gerekli patentler USPTO'ya (Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi) sunuldu.

Samsung'un akıllı yüzüğü, akıllı telefonları kontrol edebilmenin yanı sıra, EKG ve kalp atış hızı sensörüne de sahip olacak.

Pazar araştırması firması, akıllı yüzüklerin kullanıcılar tarafından uzun süreler boyunca takılabileceği ve daha iyi sağlık takibi doğruluğu sağlayabileceği için önümüzdeki birkaç yıl içinde popülerlik kazanacağına dikkat çekiyor.

Akıllı yüzükler ayrıca, daha büyük ekrana ihtiyaç duymayacağı için dayanıklılık açısından da daha kullanıcı dostu olacak.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.