TEBA

Zidane milli takımlara sıcak bakmıyor

Spor

Cezayir asıllı Fransız teknik adam Zinedine Zidane’ın ABD Milli Takımı’nın teknik direktörlük teklifini reddettiği öne sürüldü.

Daha önce Brezilya ve Portekiz milli takımlarından gelen teklifleri geri çevirdiği iddia edilen Zidane’nın yeni adresinin neresi olacağı henüz netleşmedi.

Tecrübeli çalıştırıcının adı Katar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen 2022 FIFA Dünya Kupası’nın ardından sık sık Fransa Milli Takımı ile anılıyordu.

Bu dedikodulara Fransa Futbol Federasyonu, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamayla son noktayı koydu. Federasyon’dan yapılan açıklamada Didier Deschamps ile yola devam etme kararı alındığını ve tecrübeli menajerin sözleşmesinin 2026'ya kadar uzatıldığını belirtmişti.

Bu açıklamanın ardından gözler yine Zinedine Zidane’a gelen diğer tekliflere çevrildi.

ESPN'de yer alan haberlerde, Brezilya ve Portekiz milli takımlarından gelen teklifleri reddeden 50 yaşındaki teknik adamın Amerika Birleşik Devletleri Milli Takımı'nın teklifini de geri çevirdiği aktarıldı.

2022 Dünya Kupası'ndaki başarısız sonuçlardan sonra Brezilya Milli Takımı'nda Tite, Portekiz Milli Takımı'nda ise Fernando Santos görevinden istifa etmişti.

 

 

En son Real Madrid ile çalıştı

Antrenörlük kariyerine İspanya La Liga devi ve futbolculuk yıllarında da uzun süre formasını giydiği Real Madrid'in altyapısında başlayan Zinedine Zidane, sonrasında A takımı iki ayrı dönemde çalıştırmıştı.

Real Madrid ile 3 Şampiyonlar Ligi, 2 Avrupa Süper Kupası, 2 FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 2 La Liga ve 2 İspanya Süper Kupası şampiyonlukları yaşayan Fransız teknik adam, 2021'de görevinden ayrılmıştı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.