TEBA

“Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz”

Spor

Uluslararası nice turnuvada Irak’ı temsilen yer alan milli dövüşçü Orhan Kalalı, bu alanda ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiklerine inandığını söyledi.

Yurt içi ve yurt dışında birçok turnuva ve olimpiyatta boy göstererek Irak sancağını dalgalandıran Orhan Kalalı, TEBA’ya özel açıklamalarda bulundu.

Asıl mesleği köftecilik olan ve 2017 yılında Kyokushindo sporuna başlayan Kalalı, zamanla kendini geliştirerek Irak’ı temsilen katıldığı turnuvalarda birçok başarı elde etti.

 

 

 

Kalalı, 2018’de Kerkük ile Bağdat arasındaki dostluk turnuvasında birincilik kazanıp aynı yıl Azerbaycan’da düzenlenen şampiyonada derece alırken, 2019’da Türkiye’nin İstanbul kentinde katıldığı turnuvada birincilik, 2021’de Süleymaniye’de düzenlenen uluslararası şampiyonada üçüncülük ve son olarak 2023’te İstanbul’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen Farklı Uluslar Şampiyonası’nda da birincilik elde ederek başarısına başarı kattı.

 

 

 

Tüm bu başarı ve madalyaları arasında kendisi için en kıymetli olanın 2019 yılındaki birinciliği olduğunu vurgulayan 35 yaşındaki sporcu, “O sene elde ettiğim ilk büyük turnuva başarısıydı. Duygularımı tarif etmem imkansız. Tüm madalyalarımın kıymeti büyüktür ama 2019’dakinin yeri çok başkadır.” dedi.

 

 

 

Irak’ı Kyokushindo alanında takım olarak en iyi şekilde temsil ettiklerine dikkat çeken Orhan Kalalı, şu ifadeleri kullandı:

“Ülke olarak sporun birçok alanında kendimizi yurt dışında fazla ifade edemiyoruz belki ama Kyokushindo’da gücümüzü kanıtladığımıza inanıyorum. Katıldığımız birçok uluslararası şampiyonlarda hem Asya hem de Avrupa ülkeleri bizim gücümüzün farkında. Biz elimizden geldiğince en iyi şekilde ülkemizi temsil ettik ve etmeye de devam edeceğiz.”

 

 

 

Dövüş dışında futbol ve yüzme sporlarıyla da yakından ilgilenen Kalalı, Kyokushindo alanında kendisine en büyük desteği Irak Milli Takımı Antrenörü Timur Gökkaya’nın verdiğini ve başarılarının hepsinde onun emeği olduğunu da sözlerine ekledi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.