TEBA

Türkiye, Galler'e lider gitti lider döndü

Spor

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri'nde deplasmanda Galler ile 1-1 berabere kalan Türkiye, D Grubu’nu lider tamamladı.

EURO 2024 Elemeleri D Grubu son maçında tur mücadelesi veren Galler, daha önce finali garantileyen Türkiye’yi konuk etti.

Cardiff Şehir Stadı’nda oynanan karşılaşmaya ev sahibi ekip hızlı başladı. Galler, 7. dakikada Neco Williams’ın golüyle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

Temponun düşmediği ikinci devrede her iki takım da baskını sürdürdü.

 

 

 

Türkiye, oyuna sonradan giren Kenan Yıldız’a ceza sahasında yapılan hareketin ardından penaltı kazandı. 70. dakikada penaltıyı gole çeviren Yusuf Yazıcı, maça dengeyi getirdi.

Kalan dakikalarda iki takım da bulduğu pozisyonları değerlendiremeyince müsabaka 1-1 beraberlikle tamamlandı.

Bu sonuçla Türkiye, puanını 17’ye çıkararak D Grubu’nu lider tamamladı. Ay-yıldızlılar, tarihinde ilk defa Avrupa Şampiyonası’nda gruplardan lider çıktı.

Önceki maçta Ermenistan karşısında puan kaybı yaşayarak tur umutlarını zora sokan Galler ise 12 puanla 3. sırada yer aldı ve play-off turuna kaldı.

 

 

 

Maç sonunda gerginlik

Karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından iki takım oyuncuları arasında gerginlik yaşandı.

Yedek kulübelerinin de dahil olduğu gerginlik, bir süre devam etti.

 

 

 

İlk yarıda iki değişiklik

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın kalecisi ve kaptanlarından Uğurcan Çakır, mücadelenin ilk yarısında sakatlanarak oyundan çıktı.

Galler'in kullandığı kornerde Ben Davies'in faul yaptığı Uğurcan, sakatlandı. Tedavisinin ardından bir süre daha oyuna devam eden tecrübeli kaleci, 33. dakikada yerini Altay Bayındır'a bıraktı.

Teknik direktör Vincenzo Montella, aynı dakikada bir oyuncu değişikliğine daha gitti. Abdülkadir Ömür kenara gelirken, Yusuf Yazıcı oyuna dahil oldu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.