TEBA

Tenisin efsanesinden veda gözyaşları

Spor

Tenisin yıldız isimlerinden Roger Federer, 25 yıllık kariyerini ezeli rakibi Rafael Nadal ile çıktığı jübile maçıyla kortlara veda etti.

İsviçreli yıldız Federer, Laver Kupası ile son kez korta çıkarak kariyerini noktaladı.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki 20 bin kişilik O2 Arena'da düzenlenen Laver Kupası maçı sonrasında emekli olan Federer, üç kez operasyon geçirdiği dizinin tam olarak iyileşmemesi nedeniyle sadece çiftlerde korta çıktı.

İsviçreli sporcu, çiftler maçında İspanyol Rafael Nadal ile kortu paylaştığı maçta, Jack Sock-Frances Tiafoe çiftine karşı yenildi. Bu maçın ardından, eski dünya bir numarası Federer, 25 yıllık profesyonel kariyerini jübile maçıyla sona erdirdi.

Spor tarihine adını altın harflerle yazdıran 41 yaşındaki raketin veda maçına tribünler yoğun ilgi gösterirken, tenisin bir diğer yıldızları Novak Djokovic ve Andy Murray gibi isimler de Federer'i yalnız bırakmadı.

Roger Federer, İspanyol Rafael Nadal ve Sırp Novak Djokovic arasında yaşanan, "Büyük Üçlü" olarak adlandırılan ezeli rekabet, tenisin yanı sıra spor tarihinin en parlak dönemleri arasına adını altın harflerle yazdırdı. Bu üç tenisçi arasındaki maçları, milyonlarca sporsever ekran başından keyifle izledi.

Gözyaşlarıyla veda etti

Mücadelenin ardından kortlara veda eden Roger Federer, gözyaşlarına hakim olamadı.

Kortlardaki son maçının ardından Federer, Nadal'a ve diğer oyunculara sarılarak ağladı ve ardından binlerce taraftarın alkışları eşliğinde kortlara veda etti.

Ekselansları'nın kariyer geçmişi

Yaşadığı sakatlıklar ve geçirdiği operasyonlar nedeniyle Laver Kupası sonrası emeklilik kararı alan Federer, kariyerinde önemli başarılara imza attı.

Wimbledon'da 8 kez kupaya uzanarak turnuva tarihinin en başarılı erkek tenisçisi olan İsviçreli yıldız, 103 ATP şampiyonluğu ve 20 grand slam zaferi yaşadı.

Yıldız tenisçi, sportmen ve alçakgönüllü karakteri, oyuna yaptığı katkıları, hırsı ve estetik vuruşlarıyla, tenisseverlerin gönlünde "Ekselansları" unvanıyla ödüllendirildi.

Toplam 310 hafta boyunca dünya sıralamasının zirvesinde yer alan Federer, üst üste 237 hafta bir numarada kalan tenis tarihinin tek ismi olarak tarihe geçti.

103 ATP turnuvası şampiyonluğuyla tüm zamanların en çok turnuva kazanan ikinci ismi konumundaki Roger Federer, Nadal (22) ve Djokovic'in (21) ardından 20 kezle tek erkeklerde en çok grand slam kazanan üçüncü tenisçi konumunda.

Roger Federer, geçtiğimiz haftalarda sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Artık rekabetçi kariyerimi sona erdirme zamanının geldiğini kabul etmeliyim." diyerek emeklilik kararını duyurmuştu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.