TEBA

Taraftarın sahaya inerek rakip takıma saldırdığı derbiyi Fenerbahçe kazandı

Spor

Türkiye Trendyol Süper Lig’de haftanın derbisinde Fenerbahçe, deplasmanda Trabzonspor’u 3-2 mağlup etti.

Süper Lig’in 30. haftası, dün oynanan 4 karşılaşmayla kapandı. Haftanın kapanışındaki derbi maçta lig üçüncüsü Trabzonspor, sahasında şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe’yi ağırladı.

Papara Park’ta oynanan maça konuk takım etkili başladı. Fenerbahçe, 13 ve 45+4. dakikalarda Brezilyalı yıldızı Fred’in golleriyle devre arasına 2-0 üstün girdi.

İkinci yarıda baskısını artıran ev sahibi ekip, 63’te Enis Bardhi ve 78’de penaltıdan Trezeguet’in golleriyle eşitliği yakaladı.

 

 

Maçta son sözü Michy Batshuayi söyledi ve 87. dakikada Trabzonspor ağlarını sarsarak takımını 3-2’lik galibiyete taşıdı. Maçın 83. dakikasında Szymanski’nin yerine oyuna dahil olan Fenerbahçe’nin yedek golcüsü Batshuayi, ligdeki gol sayısını 9’a çıkardı.

Bu galibiyetle 79 puana ulaşan İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, lider Galatasaray’ın iki puan gerisinde zirve takibini sürdürdü. Trabzonspor ise 49 puanda kalarak üçüncü sırada yer aldı.

Trabzonspor taraftarı Fenerbahçeli futbolculara saldırdı

Fenerbahçe taraftarının deplasman yasağına takıldığı maçta ev sahibi ekibin taraftarı, maç sonunda rakip takım oyuncularına saldırarak galibiyeti gölgede bıraktı.

 

 

Maçın bitiş düdüğü sonrasında Fenerbahçeli oyuncular ve teknik ekip, saha ortasında toplanarak galibiyeti kutlamak istedi.

 

 

Kutlama sırasında bordo-mavili taraftar, güvenlik güçlerinin engellemek istemesine rağmen sahaya indi. Bir anda saha içi karışırken Fenerbahçeli futbolcular ile taraftarlar arasında arbede çıktı. Taraftarların tekme ve yumruk atmasına sarı-lacivertli oyuncular da karşılık verdi.

Güvenlik güçlerinin de müdahalesiyle sarı-lacivertli oyuncular, tünelden geçerek soyunma odasına gitti.

 

 

Trabzonsporlu taraftarların sahaya attığı patlayıcı madde ve su bardakları nedeniyle zaman zaman maç durdurulmuştu. Karşılaşmanın orta hakemi Halil Umut Meler, sahaya atılan maddeler nedeniyle yardımcı hakemleri de orta sahaya çağırarak taraftarların sakinleşmesini beklemişti.

 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.