TEBA

Sporda 2022 böyle geçti

Spor

Katar’da düzenlenen Dünya Kupası’nda Messi’li Arjantin'in şampiyonluğu ve Ronaldo’nun Manchester United ile sözleşmesini feshetmesi 2022 yılına damga vurdu.

Sporda 2022 yılında tarihe geçecek sayısız olay yaşandı.

Futbol organizasyonlarının yanı sıra birçok spor dalında gelişen olaylar dünya çapında büyük yankı uyandırdı.

 

 

Dünya Kupası ilk kez bir Arap ülkesinde

İlk kez Arap dünyasında bir ülkede düzenlenen futbolun milli takımlar düzeyindeki bir numaralı organizasyonunun Al Bayt Stadı'nda düzenlenen açılış seremonisini, 60 bin taraftar takip etti.

Dünyaca ünlü oyuncu Morgan Freeman'ın yer aldığı ve tüm dünyanın Katar'da bir araya gelmeye davet edildiği açılış töreninde göçebe kabilelerin yer aldığı halk oyunu gösterisi gerçekleştirildi.

Kupanın açılış maçında Katar ile Ekvator karşılaştı. Maçı Ekvador, Fenerbahçeli Enner Valencia'nın golleriyle 2-0 kazandı.

 

 

Arjantin 36 yıl sonra dünya şampiyonu

Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nı, normal süresi 2-2, uzatma bölümü 3-3 sona eren finalde, Fransa'yı penaltı atışlarıyla yenen Arjantin kazandı. Tarihinde üçüncü kez Dünya Kupası'nı kazanan Arjantin, 1986'dan sonra kupayı kazanarak 36 yıllık şampiyonluk özlemine son verdi.

 

 

Messi 1000. maçına çıktı

2022 FIFA Dünya Kupası'nda Arjantin, son 16 turunda Avustralya ile Ahmed bin Ali Stadı'nda karşılaştı. Arjantinli yıldız futbolcu Lionel Messi, Avustralya karşısında 1000. maçına çıkarak kariyerinde önemli bir kilometre taşını geride bıraktı.

 

 

Ronaldo seneyi kulüpsüz kapatacak

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United, Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo ile yollarını ayırdı.

Kırmızı beyazlı kulüp, 37 yaşındaki golcü oyuncunun sözleşmesinin karşılıklı anlaşma sonucu feshedildiğini açıkladı.

Açıklamada, Manchester United formasıyla 346 maçta 145 gol atan Ronaldo'ya, takıma katkısından dolayı teşekkür edildi.

 

 

Federer emekli oldu

Dünyanın en iyi sporcularından biri olan İsviçreli efsane tenisçi Roger Federer son kez korltara çıktı.

Profesyonel kariyerindeki son maçına 24 Eylül'de çıkan 20 kez grand slam şampiyonu 41 yaşındaki Federer Londra'daki 20 bin kişilik O2 Arena'da düzenlenen Laver Kupası maçı sonrasında tenisi bıraktı.

 

 

Nadal'dan tarihi zafer

Avustralya Açık Tenis Turnuvası tek erkekler finalinde Rus Daniil Medvedev'i 3-2 yenen İspanyol Rafael Nadal, şampiyon oldu.

Grand slam turnuvalarında 21. şampiyonluğunu kazanan Nadal, rakipleri Roger Federer ve Novak Djokovic'i geride bırakarak tek başına zirveye yerleşti.

Avustralya'ya giriş için gerekli sağlık koşullarını sağlamadığı gerekçesiyle sınır dışı edilen Sırp tenisçi Djokovic, turnuvaya katılamadı.

 

 

Lewandowski iki kez üst üste yılın en iyisi

FIFA Yılın En İyi Erkek Futbolcusu Ödülünü, Bayern Münih takımının Polonyalı forveti Robert Lewandowski kazandı. Üst üste ikinci kez ödülü alan Lewandowski, Muhammed Salah (Liverpool) ve Lionel Messi'yi (Barcelona/Paris Saint-Germain) geride bırakarak ödülü kazanmayı başardı.

 

 

Süper Lig’de Fırtına mutlu sona ulaştı

Türkiye Spor Toto Süper Lig'in 35. haftasında Antalyaspor ile 2-2 berabere kalan Trabzonspor, bitime 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

 

 

Milan 11 yıl sonra Serie A şampiyonu

İtalya Serie A’da AC Milan, son hafta maçında Sassuolo'yu 3-0 yenerek 86 puanla en yakın takipçisi Inter'in 2 puan önünde şampiyon oldu.

 

 

Şampiyonlar Ligi ve UEFA Süper Kupası’nda şampiyon Real Madrid

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde İngiltere ekibi Liverpool'u 1-0 mağlup eden İspanya temsilcisi Real Madrid, kupanın sahibi oldu.

İspanyol devi, UEFA Süper Kupa’da karşılaştığı Almanya takımı Eintracht Frankfurt'u da 2-0 yenerek çifte mutluluk yaşadı.

Real Madrid, 2002, 2014, 2016 ve 2017'den sonra tarihinde 5. kez Süper Kupa'yı müzesine götürdü. Madrid ekibi, 5'er kezle bu kupayı en çok kazanan takımlar Barcelona ve Milan'ı yakaladı.

Eflatun-beyazlılar ayrıca, finalde Athletic Bilbao'yu 2-0 yenerek Süper Kupası'nda da şampiyon oldu.

 

 

Real Madridli yıldızlar milli takımı bıraktı

İspanya La Liga devi Real Madrid’de forma giyen 2 yıldız, Dünya Kupası’nın ardından milli takım kariyerlerini noktaladı.

Belçika’nın turnuvadan elenmesinin ardından yıldız futbolcu Eden Hazard, milli takımdan ayrıldığını açıkladı.

Öte yandan, sakatlığı nedeniyle turnuvaya katılamayan Cezayir asıllı Fransız futbolcu Karim Benzema da Fransa Milli Takımı’nı bıraktığını duyurdu.

 

 

F1’de şampiyon Verstappen

Formula 1’de Hollandalı Max Verstappen, ikinci kez dünya şampiyonu oldu. Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 18. ayağı Japonya Grand Prix'sini kazanan Red Bull pilotu Hollandalı Max Verstappen, üst üste ikinci kez dünya şampiyonu oldu.

 

 

Afrika’da kazanan Senegal

Senegal Milli Futbol Takımı, normal süresi ve uzatma bölümü golsüz biten maçta Mısır'ı penaltılarda 4-2 yenerek 33. Afrika Uluslar Kupası'nda şampiyon oldu.

 

 

Spor dünyasından Rusya kararları

FIFA, Ukrayna'ya askeri müdahalede bulunan Rusya'da uluslararası futbol maçlarının oynanmayacağını, karşılaşmalarda Rusya bayrağı ve marşının kullanılmayacağını açıkladı.

UEFA, 2021-2022 Şampiyonlar Ligi final maçının, Rusya'nın Saint Petersburg şehri yerine Fransa'nın başkenti Paris'te yapılacağını açıkladı.

Basketbolda Avrupa Ligi yönetimi de Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi nedeniyle Rus basketbol kulüplerinin organizasyonlarına katılımını askıya aldı.

Formula 1 yönetimi, Rusya Grand Prix'sinin sözleşmesini feshederek yarışı takvimden çıkardı. Formula 1'in sözleşmeyi feshetmesiyle Rusya, bundan sonra herhangi bir Formula 1 yarışına ev sahipliği yapamayacak.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.