TEBA

Sevilla’da Lopetegui dönemi bitti

Spor

İspanya La Liga ekibi Sevilla'da, Şampiyonlar Ligi'nde Borussia Dortmund'a 4-1 kaybettiği maçın ardından teknik direktör Lopetegui'nin görevine son verildi.

2019 yılı haziran ayında Sevilla'nın başına geçen, Ocak 2021'de de sözleşmesini 3 yıl uzatan Julen Lopetegui, bu sezon ligde ve Şampiyonlar Ligi'nde art arda alınan kötü sonuçların ardından koltuğunu kaybetti.

Sevilla Kulübünden yapılan açıklamada, tecrübeli çalıştırıcının görevde olduğu ilk üç yılda hedefleri tutturduğu ve mükemmel bir iş çıkardığı ancak bu sezon alınan sonuçların onun bu başarılı çizgisinin altında kaldığını belirtti.

Kırmızı-beyazlı takımda 121 lig, 15 Kral Kupası, 16 Avrupa Ligi, 17 Şampiyonlar Ligi ve 1 Avrupa Süper Kupa finaline çıkan Lopetegui'nin, Joaquin Caparros, Unai Emery, Manolo Cardo ve Ramon Encinas'ın ardından Sevilla tarihinde en fazla maça çıkan 5. teknik direktör olduğu hatırlatıldı.

Ayrıca, 2019-2020 sezonunda kulüp tarihinin 6. UEFA Avrupa Ligi kupasını kazandırması başta olmak üzere verdiği katkılardan dolayı İspanyol teknik adama teşekkür edildi.

Sevilla, UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda Borussia Dortmund'u ağırladığı ve 4-1 kaybettiği karşılaşmanın ardından mağlubiyetin faturasını Julen Lopetegui'ya kesti ve deneyimli menajerle yol ayrımı kararı aldı.

 

 

İspanyol ekibinde Lopetegui'nin yerine teknik direktörlüğe Jorge Sampaoli'nin getirilmesi bekleniyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.