TEBA

“Olimpiyat sahasına çıkmak istiyorum”

Spor

Genç tekvandocu Erhan Altınbaş, en büyük hayalinin olimpiyat sahalarına çıkmak olduğunu ve bunun için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenlenen Beyrut Açık Tekvando Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanarak isminden söz ettiren genç dövüşçü Erhan Altınbaş, TEBA’ya özel açıklamalarda bulundu.

Yaz tatilinde merakı olduğu için dövüş sanatlarına başlayan 17 yaşındaki dövüşçü, “Küçüklüğümden beri dövüş sanatlarına ilgim vardı. Yaz tatili döneminde bir komşumuzun tekvandoya yazıldığını duyunca babama ısrar edip beni de yazdırmasını istedim. Üç aylık tatilimi değerlendirmek için başladığım tekvando serüvenim beş yıla kadar uzandı.” diyerek kariyerinin başlangıç hikayesini anlattı.

Bu alanda çevresinden nice destek gördüğünü belirten Erhan Altınbaş, “Örnek aldığım ve bana arka çıkan nice isimler var, zaten kariyerimde az da olsa başarı elde edebildiysem onların sayesindedir.” diye konuştu.

 

 

“En büyük hayalim olimpiyat sahasına çıkmak”

Şu sıralar üniversiteye hazırlandığı için çalışmalarına ara vermesi gerektiğini söyleyen Altınbaş, tekvandodan fazla uzak kalmayı düşünmediğini ifade etti. Genç tekvandocu, bu alanda birçok hedefi olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Kariyerim boyunca yer almak istediğim sayısız şampiyona ve eğitim kampları var ancak en çok olimpiyat sahasına çıkmak istiyorum. O sahaya çıktığımda antrenörüm ve en büyük destekçilerimden Hedy Mağdit’in de köşemde durmasını arzu ediyorum. Kariyerimin ilerleyen zamanlarında ise kendime ait bir salonumun olmasını ve benden sonraki nesillere deneyimlerimi aktarmayı hedefliyorum.”

“Erbil’de bir spor kulübümüz olmalı”

Erhan Altınbaş, Erbil’de kendisi gibi nice sporcunun çevresi hariç pek bir desteği olmamasının bu alandaki gelişimlerini olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Erhan, “Gerek yurt içi gerekse de yurt dışındaki turnuvalarda bizi dışladıklarını hissettim. Ne Arap ne de Kürt kulüpler kendi ülkelerindeki diğer sporculara destek olmuyorlar. Hatta Irak Federasyonu bile bu alanda biz Türkmenlere ırkçılık yapıyor. Buna örnek de geçen sene katıldığım milli takım elemelerinde hakkım olan dereceyi vermeyerek yerime Arap bir sporcuyu almalarıydı. Erbil’de Türkmen sporcular için bir spor kulübüne ihtiyacımız var.” dedi.

Kariyerinin henüz başında olmasına rağmen katıldığı turnuvalarda sayısız başarı elde eden genç sporcu, birden çok siyah kuşak sahibi olmasının yanı sıra, Güney Kore Büyükelçiliği tarafından Irak’ta düzenlenen tekvando turnuvasında 73 kilodaki genç kategorisinde üçüncü oldu ve İhsan Doğramacı Erbil Turnuvası’nda da derece elde etti. Erhan Altınbaş, son olarak Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenlenen Beyrut Açık Tekvando Şampiyonası’na katılım gösterdi. Erhan, farklı kategorilerde 19 ülkeden 429 tekvandocunun katıldığı şampiyonada kendi kategorisinde gümüş madalya kazanarak kariyerindeki ilk yurt dışı başarısını elde etmiş oldu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.