TEBA

Messi'nin Ronaldo açıklaması gündeme oturdu

Spor

2022 Dünya Kupası geride kalırken tarihin en iyisi tartışmasında Lionel Messi, Katar'da elde ettiği zaferle bir adım öne geçmiş duruyor. Şu anda kulüp kariyeri açısından da daha iyi noktada olan Messi'nin Cristiano Ronaldo'yla ilgili sözleri de gündeme oturdu.

2022 Dünya Kupası merakla beklediği Lionel Messi - Cristiano Ronaldo rekabetine sahne olamadı ve futbolseverlerin tadı bir anlamda damağında kaldı.

Messi, Arjantin'i 36 yıl sonra dünyanın zirvesine taşırken Cristiano Ronaldo ise Portekiz'le turnuvaya çeyrek finalde veda etti.

Turnuva ağacında finale kadar birbirleriyle karşılaşamayacak olan Arjantin ile Portekiz'in yolları, Portekiz'in Fas'a elenmesiyle hiç kesişmedi. Tarihin en iyisi olarak gösterilen iki futbolcunun birbirleriyle karşılaşmaması da tartışmaların bir anlamda sonunu getirdi.

Messi, Katar'da rekorlarla dolu bir turnuva geçirip ülkesini zafere taşırken Ronaldo ise turnuva başladıktan sonra 11'deki yerini kaybetti ve 'istenmeyen adam'a dönüştü.

 Yıllardır süren rekabette Messi'nin 2019'da verdiği röportaj da yeniden gündeme geldi.

Barselona'da yayın yapan Radio 94.67'ye konuk olan Arjantinli yıldız, en iyi futbolcular listesini yapmıştı. "Senden sonra dünyanın en iyi futbolcuları kim?" sorusunu yanıtlayan Messi, Kylian Mbappe, Neymar, Eden Hazard, Luis Suarez ve Kun Agüero'nun adlarını vermişti.

Arjantinli yıldızın Cristiano Ronaldo'nun adını bu listede saymaması üzerine gazeteciler, Ronaldo'yu hatırlatmış ve "Birçok oyuncu saydın ancak 7 numaralı bir yıldızdan bahsetmedin" demişti.

Messi bunun üzerine ise "Evet, Cristiano Ronaldo... Onu benimle birlikte listeden çıkardım" ifadelerini kullanarak Portekizli yıldıza duyduğu saygıyı dile getirmişti.

Ronaldo, kulüp kariyerinde 701 gol atarak Messi'yi geride bırakmayı başardı.

Kazımcan Karataş'ın pozisyonu sarı kart mı kırmızı kart mı? beIN Trio yorumcuları, Galatasaray - İstanbulspor maçı kararlarını masaya yatırdı

Ancak Portekizli yıldızın, kulüp kariyerine iki yıl önce başladığını unutmamak gerekiyor.

Şu ana kadar 695 kulüp golü bulunan Lionel Messi'nin şu anda kulüpsüz bulunan Cristiano Ronaldo'yu yakalaması an meselesi.

Messi ve Ronaldo kupalar açısından yakın bir istatistik sergiliyorlar. Arjantinli yıldız, Barcelona formasıyla kazandığı 10 şampiyonlukla önde gözüküyor. Ancak Portekizli rakibinin üç farklı ülkede yedi şampiyonluk kazandığı unutulmamalı.

Messi, yedi kez Ballon d'Or ödülüne ulaşarak Ronaldo'yu geride bıraktı. The Best ve UEFA Yılın Oyuncusu ödülünde ise Ronaldo'nun üstünlüğü göze çarpıyor.

Messi, La Liga'da altı defa yılın oyuncusu seçilmeyi başarsa da Ronaldo'nun İspanya, İtalya ve İngiltere'de bu şerefe layık görülmesi başarısının değerini artırıyor olabilir.

Uluslararası alanda ise Messi'nin Dünya Kupası bulunuyor. Ronaldo ise EURO 2016'da Portekiz ile Avrupa Şampiyonası zaferi yaşamıştı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.