TEBA

Manchester City’den gol yağmuru

Spor

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Manchester City, sahasında Leipzig’i 7-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı turnuvasının son 16 turu rövanş ayağı, iki maçla devam etti.

İngiliz takımı Manchester City, ilk maçta 1-1 berabere kaldığı Almanya temsilcisi RB Leipzig'i Etihad Stadı’nda konuk etti.

Berabere biten ilk maçın rövanşında Manchester City, rakibini gol yağmuruna tuttu. Pep Guardiola’nın öğrencileri, Leipzig'i 7-0 yenerek çeyrek finale adını yazdırdı.

Manchester City'nin Norveçli santrforu Erling Haaland, maçta 5 gol atarak Şampiyonlar Ligi'nde bir maçta 5 gol atan futbolcular arasına adını yazdırdı. Haaland'ın golleri, 22. dakikada penaltıdan olmak üzere, 24, 45+2, 53 ve 57. dakikalarda geldi.

Maçın diğer gollerini ise 49’da Manchester City kaptanı Türk asıllı Alman milli futbolcu İlkay Gündoğan ve 90+2'de Kevin De Bruyne kaydetti.

 

 

Haaland’dın rekor gecesi

Bu maçta, Haaland, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 30 gole en hızlı ve en genç yaşta ulaşan futbolcu oldu.

Devler Ligi'nde 30 gole ulaşan Norveçli futbolcu, bu başarıyı 22 yaş 236 gün ve 25 maçta elde ederek 30 gole en hızlı ve en genç yaşta ulaşan futbolcu oldu.

Ayrıca; Haaland, tek bir Şampiyonlar Ligi maçında 5 gol atan 3. futbolcu oldu. Norveçli genç golcü, Devler Ligi'nde Arjantinli Lionel Messi ve Brezilyalı forvet Luiz Adriano'nun ardından tek maçta 5 gol atma başarısı gösteren 3. futbolcu oldu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.