TEBA

Mallorca 10 kişiyle Girona’yı eledi

Spor

İspanya Kral Kupası’nda (Copa del Rey) Mallorca, 10 kişi tamamladığı maçta Girona’yı 3-2 yenerek kupanın dışına itti.

Copa del Rey çeyrek finalinde Real Mallorca, sahasında Girona’yı ağırladı.

Visit Mallorca Estadi’deki maça etkili başlayan ev sahibi ekip, 21. dakikada Cyle Larin, 28 ve 35. (penaltıdan) dakikalarda Abdon Prats’ın golleriyle ilk yarıyı 3-0 önde kapattı.

İkinci devrede de müsabakanın temposun düşmedi. Mallorca’da Antonio Raillo, 67. dakikada çift sarıdan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

Konuk Girona, bu pozisyonun ardından penaltı kazandı. Topun başına geçen Stuani, meşin yuvarlağı ağlara göndererek farkı 2’ye indirdi.

Karşılaşmanın 90+6. dakikasında Girona, Savio ile bir gol daha bulsa da yenilgiye engel olamadı ve Mallorca sahadan 3-2 galip ayrıldı.

Bu sonuçla, Real Madrid ve Barcelona’nın ardından Girona da kupaya veda etti. Kral Kupası’nın diğer yarı finalistleri; Barcelona’yı uzatmalarda 4-2 yenen Athletic Bilbao ve Celta Vigo'yu 2-1 mağlup eden Real Sociedad oldu.

Kupada son yarı finalist 25 Ocak akşamı oynanacak Atletico Madrid-Sevilla maçının galibi olacak.

Copa del Rey’de çok uzun bir süre sonra La Liga'nın iki büyük takımı Real Madrid veya Barcelona'dan herhangi birinin yarı finalde olmaması dikkati çekti.

Kral Kupası'nı en çok kazanan takım 31 kez ile Barcelona olurken, ikinci sırada 23 şampiyonluk ile Athletic Bilbao geliyor.

Diğer yandan İspanya Süper Kupası'nı finalde Real Madrid'e yenilerek kaybeden, Kral Kupası'ndan elenen ve ligde de lider Girona'nın 8, ikinci sıradaki Real Madrid'in 7 puan arkasında olan Barcelona'da teknik direktör Xavi Hernandez'in geleceği tartışılıyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.