TEBA

Madrid derbisini Atletico kazandı, Real liderliği kaybetti

Spor

İspanya La Liga’da 6. haftasında Real Madrid, deplasmanda Atletico Madrid'e 3-1 yenilerek bu sezon ligdeki ilk mağlubiyetini aldı.

La Liga’nın 6. haftasındaki “Madrid derbisinde” Atletico Madrid, Wanda Metropolitano'da Real Madrid’i konuk etti.

Karşılaşmaya iyi başlayan ev sahibi ekip, 4. dakikada Alvaro Morata ve 18’de Antoine Griezmann'ın golleriyle 2-0 öne geçti.

 

 

 

Real Madrid, 35. dakikada Toni Kroos'un golüyle farkı bire indirirken, ilk yarı Atletico’nun 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarının hemen başında, 46. dakikada bir kez daha Morata ile rakip ağları havalandıran Atletico, bu avantajını maç sonuna kadar koruyup sahadan 3-1 galip ayrıldı.

 

 

 

Ezeli rakibine karşı La Liga'da 8 Mayıs 2022'den sonra ilk galibiyetini alan Atletico, puanını 10'a çıkararak 5. sırada yer aldı.

Ligde 5'te 5 galibiyetle Madrid derbisine gelen Real Madrid ise ilk yenilgisini alarak, liderlik koltuğundan indi. Eflatun-beyazlılar, hem namağlup unvanını hem de liderlik koltuğunu kaybederek 16'şar puanlı Barcelona ve Girona'nın ardından 15 puanla 3. sıraya geriledi.

 

 

 

Vinicius son anda kadrodan çıkarıldı

Real Madrid'de sakatlığı sona eren Vinicius Junior, dün yaşadığı karın ağrısından dolayı son anda maç kadrosundan çıkarıldı.

 

 

 

Tribünlerde kavga çıktı

Diğer yandan Metropolitano Stadı'nda maçı izlemeye Vinicius forması giyen kızıyla birlikte gelen bir kadın, Atletico Madridli bazı fanatik taraftarın sözlü saldırısına maruz kaldı.

La Liga kurumu, olayla ilgili suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.