TEBA

Maçta dili boğazına kaçan kaleciye hakem müdahale etti

Spor

Türk hakem Onur Bingöl, yönettiği karşılaşmada dili boğazına kaçan kaleci Emircan Seçgin'e ilk müdahaleyi yaparak hayatını kurtardı.

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’taki 11. hafta mücadelesinde İskenderunspor, sahasında İnegölspor’u ağırladı.

Müsabakanın 40. dakikasında rakibiyle girdiği mücadele sonrası yere yığılan kaleci Emircan Seçgin'in dili boğazına kaldı. Pozisyonu yakından takip eden hakem Onur Bingöl, oyuncuya erken müdahale yaparak hayatını kurtardı.

Müdahalenin ardından yerini Burak Çapkınoğlu’na bırakan deneyimli file bekçisi, hastaneye kaldırıldı. Hakemin ilk yardımı sayesinde nefes almaya başlayan Emircan, Osmaniye Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

7 Ocak Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı ev sahibi ekip 3-1 kazandı. İskenderun temsilcisine galibiyeti getiren golleri 44 ve 54. dakikalarda Enes Soy ile 90+1’de Ömer Kuşan kaydetti. İnegölspor’un tek golü ise 85. dakikada Cengiz Ötkün’den geldi.

Bu sonuçla puanını 16’ya çıkaran İskenderunspor, 8’inci sıraya yükseldi. İnegölspor ise 14 puanla 10’uncu sırada kaldı.

 

 

Sekizinci kez hayat kurtardı

Kaleci Emircan Seçgin'e erken müdahalede bulunan hakem Onur Bingöl, basın mensuplarına yaptığı açıklamasında, 8. kez böyle bir durumla karşılaştığını ve yapması gerekeni yaptığını söyledi.

14 yıldır hakemlik yaptığını hatırlatan Bingöl, "Spor bilimleri mezunuyum. Düştüğünü gördüm, koşarak yanına gittiğimde gözlerinin beyazı görünüyordu. İlk yardım pozisyonuna getirdim. Sonra dilini fark ettim ve yapmam gerekeni yaptım. Bu benim için 8. oldu." ifadelerini kullandı.

 

 

TFF'den Emircan için geçmiş olsun mesajı

Türkiye Futbol Federasyonu, dili boğazına kaçan İskenderunspor kalecisi Emircan Seçgin için geçmiş olsun mesajı yayımladı.

Federasyondan yayımlanan mesajda, "TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta bugün İskenderunspor ile İnegölspor arasında oynanan müsabakada takım arkadaşı ile çarpışması sonucu hastaneye kaldırılan ve sağlık durumunun iyi olduğu bildirilen kaleci Emircan Seçgin'e ve İskenderunspor camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. 7 Ocak Stadı'ndaki maçta dili nefes borusuna kaçan Emircan Seçgin'e anında ilk müdahaleyi yaparak nefes borusunu açan ve büyük bir tehlikeyi önleyen orta hakemimiz Onur Bingöl'ü de tebrik ediyoruz." denildi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.