TEBA

Lider Münih’ten gol yağmuru

Spor

Bundesliga'da Bayern Münih, Werder Bremen'i 6-1 yenerek bu sezonki 9. galibiyetini elde etti. Bavyera takımı, ligdeki galibiyet serisini de 5 maça çıkardı.

Almanya Bundesliga’nın 14. haftasında Bayern Münih, sahasında Werder Bremen'i ağırladı.

Allianz Arena’daki müsabakada ev sahibi ekip adeta gol oldu yağdı.

Karşılaşmada gol perdesini maçın henüz başında Jamal Musiala 6. dakikada fileleri havalandırarak açtı. Bu golden 4 dakika sonra sahneye çıkan Anthony Jung, 10. dakikada skora dengeyi getirdi.

Bavyera ekibi, 22 ve 28’de Serge Gnabry ve 26’da Leon Goretzka’nın golleriyle 8 dakikada durumu 4-1 yaptı ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci devrede de üstün oyununu sürdüren kırmızı-beyazlılarda Gnabry, 82. dakikada ağları sarsarak kendisinin ikinci, takımının ise beşinci golünü atarak hat-trick yaptı.

Mücadelede gol perdesini Münih temsilcisinin 17 yaşındaki genç oyuncusu Mathys Tel kapattı. Fransız futbolcu 84. dakikada attığı golle maçtaki son sözü söyledi.

Bayern Münih, rakibini 6-1 mağlup ederek 3 puanı hanesine yazdırdı. Bu sezonki 9. galibiyetini alan Julian Nagelsmann’ın talebeleri, galibiyet serisini de 5 maça yükseltti.

 

 

Penaltı kaçırdı

Bayern Münih formasıyla ligde çıktığı son 5 maçta 5 gol ve 2 asistlik performans gösteren Maxi Choupo Moting’in gol serisi sona erdi.

33 yaşındaki Kamerunlu futbolcu, takımının 17. dakikada kazandığı penaltıyı gole çeviremedi.

Bu sonucun ardından Bayern Münih, puanını 31'e yükselterek liderliğini sürdürdü. Bremen ekibi ise 21 puanda kaldı.

Bundesliga'da Bayern Münih, gelecek hafta Schalke'ye, Werder Bremen ise Leipzig'e konuk olacak.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.