TEBA

İtalyanlar son dakikada yıkıldı

Spor

2023 Kadınlar Dünya Kupası’nda Güney Afrika, son dakikada bulduğu golle İtalya’yı 3-2 yenerek adını üst tura yazdırdı.

Bu yıl 9'uncusu düzenlenen ve Avustralya ile Yeni Zelanda'nın ortaklaşa ev sahipliği yaptığı 2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası G Grubu üçüncü ve son maçında Güney Afrika ile İtalya, tur mücadelesi için sahaya çıktı.

Sky Stadyumu’ndaki karşılaşmaya etkili başlayan Avrupa ekibi, 11. dakikada Caruso’nun penaltıdan attığı golle öne geçti.

İlk devrenin sonlarına doğru İtalyan Orsi, ters bir vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi ve maça eşitlik geldi.

Taraflar devre arasına 1-1 beraberlikle girdi.

İkinci yarıda baskısını arttıran Güney Afrika, 67. dakikada Magaia ile 2-1 öne geçti. Tur için sadece beraberliğe ihtiyacı olan İtalya’da Caruso tekrar sahneye çıktı ve hem kendisinin hem de takımının ikinci golünü atarak skoru dengeledi.

Müsabakanın son dakikaları büyük heyecana sahne oldu. Afrika takımı tur için baskısını arttırmaya devam etti. Sarı-yeşilliler, 90+2’de Kgatlana’nın fileleri havalandırmasıyla rakibinin tur hayallerini yıkarak durumu 3-2 yaptı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Güney Afrika sahadan 3-2 galibiyetle ayrıldı ve tarihinde ilk kez turnuvada son 16 turuna kaldı.

Bu sonucun ardından Güney Afrika puanını 4’e çıkararak G Grubu’nu ikinci sırada bitirirken, İtalya ise 3 puanla 3. sırada kaldı ve turnuvaya veda etti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.