TEBA

Hollanda'da dikkat çeken futbol kuralları

Spor

Hollanda 2. Ligi'nde 2023-2024 sezonundan itibaren futbol kuralları değişiyor.

Hollanda 2. Ligi'nde futbol devrimi yaşanacak. Futbolun oynanış şeklini değiştiren bu kurallar arasında maç dakikasının kısalması ve sınırsız oyuncu değişikliği gibi kurallar yer alıyor.

Pulsesport'da yer alan habere göre, 2023-2024 sezonundan itibaren, futbol kuralları baştan yazılacak. Yapılan değişiklikleri destekleyenler olsa da bir kesim tarafından da eleştiriliyor.

Hollanda futbolunun alt ligleri için önerilen değişiklikler, FIFA ve UEFA'nın olası bir onayını beklemeden iki sezon sonra yürürlüğe girecek.

Amatör Futbol Direktörü Van Der Zee yaptığı açıklamada, "Oyunu daha hızlı, daha sportif, daha adil ve daha çekici hale getirmesi gereken değişiklikler yapılacak. Amaç, 2023-2024 sezonunda Keuken Kampioen Division için bir pilot uygulama gerçekleştirmek." İfadelerini kullandı.

YAPILACAK DEĞİŞİKLİKLER:

Taç atışları ayakla atılacak. Sınırsız oyuncu değişikliği. Maçın süresi 60 dakika olacak. Top oyunda olmadığında saat duracak. Serbest vuruşta top sürmek serbest. Sarı kart gören oyuncu, 5 dakika oyun dışında kalacak.
Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.