TEBA

Gol düellosunu kazanan Benfica

Spor

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Benfica, 7 golün atıldığı maçta konuk ettiği Juventus’u 4-3 yenerek üst tura yükseldi.

Şampiyonlar Ligi H Grubu’nda 5. hafta maçında Portekiz ekibi Benfica, sahasında İtalyan devi Juventus’u ağırladı.

Işık Stadı’ndaki gol düellosu yaşanan maçta gülen taraf ev sahibi takım oldu.

Karşılaşmada gol perdesini 17. dakikada fileleri havalandıran Antonio Silva açtı. Bu golden 6 dakika sonra konuk takım 21’de Moise Kean ile golü bularak maça dengeyi getirdi. Çok geçmeden Benfica 28. dakikada Joao Mario’nun penaltıdan attığı golle tekrar öne geçti. Temponun düşmediği ilk yarı, 35’te Rafa Silva'nın kaydettiği golle Portekiz ekibinin 3-1 üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarıda da baskısını sürdüren Benfica’da Silva tekrar sahneye çıktı. 29 yaşındaki Portekizli futbolcu, 50. dakikada rakip ağları sarsarak kendisinin ikinci, takımının dördüncü golünü kaydetti.

İtalyan takımı 77’de Arkadiusz Milik ve 79’da Weston McKennie’nin golleriyle farkı 1’e indirse de bu goller puan için yeterli olmadı.

Çekişmeli geçen karşılaşmayı Benfica 4-3 kazanarak son 16 turuna yükselmeyi garantiledi.

Bu sonuçla grupta puanını 11’e yükselten Portekiz takımı, aynı puana sahip olduğu rakibi PSG’nin arkasında averaj farkıyla 2. sırada yer aldı. Şampiyonlar Ligi serüveni adeta kabus gibi geçen ve sadece bir galibiyeti bulunan siyah-beyazlılar ise 3 puanla kendisiyle anı puandaki rakibinin yukarısında 3. sırada yer aldı.

H Grubu’nda oynanan diğer gollü müsabakada Fransız devi PSG, seyircisinin önünde İsrail takımı Maccabi Haifa’yı 7-2 mağlup ederek adını son 16 turuna yazdırdı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.