TEBA

Gigi'ye İtalya Milli Takımı’nda görev

Spor

İtalya Futbol Federasyonu, 28 yıllık aktif kariyerini noktalayan efsane kaleci Buffon'un milli takımda genel koordinatör olarak görev yapacağını duyurdu.

Kariyerini Parma’da başlatıp aynı takımda bitirerek futboldan emekli olan 45 yaşındaki Gianluigi Buffon’a İtalya Milli Takımı’nda görev verildi.

İtalya Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Buffon'un milli takımda genel koordinatörlük görevini yapacağı bildirildi.

Federasyon başkanı Gabriele Gravina’nın açıklamasında "İtalya milli takımı için harika bir gün çünkü Gigi eve dönüyor. Buffon, futbolumuzun ikonlarından biri ve çok özel bir insan." ifadelerini kullandı.

Kendisine verilen görevden mutluluk duyduğunu dile getiren Buffon, “"Son günlerde federasyonlar görüşmeler yaptım ve kabul etmeye çoktan karar vermiştim." diye konuştu.

İtalya’nın efsaneleri arasında yer alan Gianluigi Buffon, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla aktif kariyerini sonlandırdığını duyurmuştu.

45 yaşındaki file bekçisi, paylaştığı videosuna, "Hepsi bu kadar. (Futbol) Bana her şeyi verdin. Ben de sana her şeyimi verdim. Birlikte başardık." notunu düşerek kararını ifade etmişti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.