TEBA

Genç Türkmen futbolcu milli takıma çağırıldı

Spor

Türkiye’nin Fenerbahçe kulübünün U17 takımında forma giyen Iraklı Türkmen kaleci Ali Şefik, genç milli takıma çağırıldı.

Irak Genç Milli Takımı, Haziran ayında Mısır’da düzenlenecek Arap Genç Milli Takımlar Futbol Turnuvası için Avrupa’da forma giyen 6 genç futbolcuyu çağırdı.

 

Avrupa’nın büyük kulüplerinde forma giyen 6 futbolcunun içerisinde genç bir Türkmen olan Ali Şefik de var. Türkiye’nin İstanbul kentinde doğup büyüyen 16 yaşındaki genç file bekçisinin futbol hayatı Kasımpaşa sporda başladı.

TEBA Ajansı’na konuşan Türkmen kalecinin ağabeyi Muhammed Şefik, kardeşinin 2 yıla yakındır Fenerbahçe U17 takımına katıldığını belirtti.

 

Irak Futbol Federasyonu’nun turnuvaya katılacak isimleri açıkladığını hatırlatan Muhammed Şefik, federasyonun Fenerbahçe kulübüne henüz resmi yazı yazmadığını söyleyerek, bunun yakında yapılacağını ifade etti.

 

Ali’nin kendisiyle birlikte futbolu sevdiğini aktaran Şefik, “Eskiden beraber Feriköy takımında futbol oynardık. Futbolu orada sevdi. Boyu uzun olduğu için de futbol hocaları tarafından ilgi gördü.” dedi.

 

Türkmen genç kaleci Ali’nin keşfedilme hikayesini anlatan Şefik, “Kasımpaşa Spor Kulübü’nün 100 okuldan futbolcu seçmeye yönelik bir projesi vardı. Ali seçmelere forvet olarak katıldı, sonra boyu uzun olduğu için kaleye geçmesini söylediler. Hocası Evren Yıldırım onu forvetten kaleciliğe çekti. Sonra takımla beraber antrenman ve maçlara çıkmaya başladı.” bilgisini paylaştı.

 

Şefik, Ali’nin Fenerbahçe’ye transfer olmasından söz ederek, “Hocası Evren Yıldırım, Fenerbahçe U17 takımına transfer oldu ve Ali’yi de takımda görmek istedi. Ali’nin Fenerbahçe’de daha başarılı olacağını söyledi. Böylece kardeşim Fenerbahçe’ye gitmiş oldu.” diye konuştu.

 

Ağabey Şefik, Ali’nin bir yandan lise hayatına devam ettiğini, diğer yandan da antrenmanlara katıldığını ve çalışmalarına hızla devam ettiğini sözlerine ekledi.

 

Haber: Barzan Kahveci

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.