TEBA

Galatasaray, komisyon kararını Tahkim Kuruluna taşıyacak

Spor

Türkiye Trendyol Süper Lig takımlarından Galatasaray, TFF’nin 1959 yılı öncesi şampiyonluklar için komisyon kurma kararını Tahkim Kuruluna taşıyacağını duyurdu.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, RAMS Park'ta düzenlenen bir imza töreninde gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'nin 1959 öncesi şampiyonluklar talebi ve Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Fenerbahçe'nin 1959 öncesi şampiyonluklarla ilgili talebi üzerine komisyon kurma kararının sorulması üzerine Özbek, şöyle konuştu:

"Bu konuda söyleyecek hiçbir şey yok. İflas etmiş tüccar, 'Acaba bir alacağı var mı?' diye eski defterleri karıştırırmış. Bugünkü olaylar ve tavırlar son derece benzeşiyor. Olay o kadar net ve tartışmaya kapalı. 1950 yılında profesyonel lig gündeme gelmiş, 1952'de profesyonel futbol yaşamı 1959'dan itibaren de deplasmanlı Türkiye Ligi başlamış. 2001-2002 yılında 5 şampiyonluk alanın göğsüne 1 yıldız takma kararı alınmış. Bu kararı alan TFF. 2001-2002'de bu kararı Galatasaray Kulübü değil TFF aldı ve 'Türkiye'de deplasmanlı futbol ligi 1959 yılı itibarıyla başlamıştır. Bu tarihten sonra alınan şampiyonluklar üzerine değerlendirme yapılacaktır.' dedi. Bunun üzerine Beşiktaş'ın 1956-57 ve 1957-58 sezonları incelenmesi için bir müracaatı var. Bu incelenmiş ve Beşiktaş'a 2 şampiyonluk verilmiş."

Yıldız uygulamasının hayata geçmesinin üzerinden yaklaşık 20 sene geçtiğini hatırlatan sarı-kırmızılı kulübün başkanı, "Bu konular o tarihlerde gündeme gelmiş, incelenmiş ve kararlar verilmiş. Şimdi 20 sene sonra bazı arkadaşların aklına bu geliyor. 20 seneden beri neredeydiniz? 20 senedir olmayan, gündeme gelmeyen şeyi gündeme getirip bir şey istiyorlar. 2001-2002'de yapılan tespitlerle bu işe nokta konmuş. Kimse varılan kararın değiştirilmesiyle ilgili düşünceye girmesin. TFF'nin aldığı karar son derece yanlış, geçmişini inkar eden ve hukuksuz. Bununla ilgili Tahkim Kuruluna gideceğiz." ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.